Ervaring met professionele proeflezer

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ervaring met professionele proeflezer

Hey iedereen, Ben nog redelijk nieuw hier. Tijdens het zoeken naar proeflezers kwam ik de site van ‘De professionele proeflezer’ tegen. De tarieven voor het laten proeflezen van je manuscript zijn betaalbaarder dan die van andere manuscriptbeoordelingbureaus. http://www.professioneelproeflezer.nl Heeft iemand ervaring met dit bureau?

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Proeflezen en manuscriptbeoordeling zijn twee verschillende dingen. Vandaar het verschil ik prijs, denk ik. Manuscriptbeoordeling gaat verder dan een proeflezing. De claim die ze op hun website maken, "En voor je het weet ... is het manuscript klaar voor publicatie", lijkt me een beetje erg rooskleurig. Maar je hebt gelijk, 150 euro is best te doen, en als je het geld ervoor hebt, kun je het zeker overwegen. Je kunt ook eens rondzoeken of je geen mede-schrijver kunt vinden die een proefleesruil met je wil doen (jij leest haar werk, zij het jouwe). Dan hoeft het geen geld te kosten. Je kunt op deze site bijvoorbeeld een oproep daarvoor plaatsen. De proefleessectie van deze site kan je vast ook wat helpen, hoewel dat wel echt bedoeld is voor fragmenten en niet voor hele romans. Maar ook fragmenten kunnen nuttig zijn om te laten proeflezen, want je schrijfstijl komt daarin duidelijk genoeg naar voren. Als ik jou was zou ik eerst hier en daar wat gratis opties uitproberen, en als je daarna toch naar meer op zoek bent, de betaalde opties nog eens bekijken. In ieder geval veel succes :)

Lid sinds

3 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank je voor de tips. Het is gewoon zo dat ik al een tijd op zoek ben naar proeflezers, maar dat niemand bereidt lijkt te zijn en daarom dat ik op zoek gegaan ben naar professionele proeflezers

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Het probleem is dat proeflezers er heel veel tijd in moeten steken. Dat heb ik ook gedaan, maar ben ermee gestopt. Van één persoon heb ik behoorlijk wat geld gekregen om zijn manuscript door te nemen. Dat wil uiteraard niet zeggen dat het ms. ook een boek wordt.

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Melisaatje, Geen ervaring mee. Het bureau hanteert een vast tarief per opdracht. Ondanks dat moet je wel eerst een offerte aanvragen. Dat kun je uiteraard vrijblijvend doen, en daarna besluiten of je wel of niet de overeenkomst aangaat. Lees even de algemene voorwaarden onder het kopje proeflezen op de website.