Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Proeflezer gezocht

Wat: Roman 74.000 woorden - (bdsm - open relaties - psychologie - erotiek - natuur) Er staat een klein stukje bij "proeflezen" hier op de site Wat niet: porno - geen leder, boeien, collars, zwepen maar wel de psychologie achter een heel eigen leefwereld Waarom: de basis is autobiografisch (meerdere intense bdsmrelaties, duizenden contacten, veel onderzoek ik kan zeggen dat ik die wereld goed ken. Heb hierin een eigen visie, wereld opgebouwd, ik heb echt wat te vertellen en geloof dat dit ook velen zal boeien. Introductie: Helena, een gevoelig artistieke dochter van een egocentrische vader leert op haar zeventien Leo kennen. Een open, zoekende student psychologie die op het landgoed van haar vader wat geld komt bijverdienen. Er volgt een drama waardoor hun wegen scheiden maar hun levens zijn voor altijd veranderd. Wat hoop ik van een proeflezer? Enig niveau / ervaring op vlak van schrijven. Eerlijkheid. Ik stuur je het eerste deel van mijn roman. Als je na 30blz niet in het verhaal zit laat je dat gewoon weten en verwacht ik verder niets van jou. Ben ik je enkel dankbaar dat je deze moeite deed voor een onbekend schrijver. Elk boek heeft zijn publiek. Boeit het jou voldoende om mijn roman te proeflezen dan laat ik de manier waarop je dit doet aan jou over. Ik zoek vooral inhoudelijk commentaar, denk dat het heel goed meezit wat betreft schrijffouten. Een open geest. Ik ben zelf (voltijds) kunstenaar in meerdere disciplines, ook in dit boek experimenteer ik, hoewel het niet de bedoeling is dat de lezer dit als echt storend ervaart. Sommige delen kunnen als "apart" worden ervaren maar dat is ook bedoeld. Ik ben wel benieuwd hoe jij dit ervaart en evalueert. Ik zoek communicatie (kan beperkt, zolang ik ook mijn vragen naar jou kan stellen opdat ik ook kan begrijpen wat geschreven wordt), dat kan via mail, skype of bij een etentje, hangt wat af van wat wij elkaar hier verder over te vertellen hebben. Je leest het boek van een kritisch schrijver, iemand die elke zin meermaals leest, schaaft en beitelt. Die in de laatste 5 maand nonstop (vaak tien uur per dag) aan zijn boek werkte, herwerkte, weggooide en herwerkte. Maar ik wil graag nog veel leren... Het verhaal staat er maar er is nog werk aan (er staan nog een "paar teveel" herhalingen die ik nog even bewust laat staan om goed te kunnen beoordelen wat juist weg moet). Dit boek zal worden uitgegeven, wie mij hierin heeft geholpen zal (indien die dat ook wenst) worden vernoemd. Weet ook dat ik jou heel dankbaar zal zijn. Dat doet me veel plezier! Ik weet ook graag wat over jou, ik geef mijn kind liever niet aan een totaal vreemde mee ;) Ik kijk alvast uit naar enige reactie.

Lid sinds

12 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dag Viktor, Mag ik je vragen: staat er iets tegenover? Niet financieel, maar wat veel schrijvers doen is voor elkaar proeflezen, zodat beide er een proeflezer rijker mee zijn. Zou dat jou wat lijken?

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Diana, dank voor je vraag. Ik wil graag voor anderen proeflezen en mijn kritische blik delen, maar wel onder gelijke voorwaarden, het dient mij ook enigszins aan te spreken en zal daar ook eerlijk in zijn ;) Ik wil ook graag iemand (wel liefst met ervaring of enige bagage, ik ken reeds voldoende lezers die mij vragen om mijn werk te lezen) die daar moeite in investeert maar die ik niet kan helpen op "literair vlak" belonen met een enkele mooie flessen champagne of wijnen (ik ben een wijnliefhebber)... Ik sta open voor boeiende tegenvoorstellen mocht iemand professioneel interesse tonen. Dus ja, ik wil dat duidelijk is dat ik iemand zijn hulp erg waardeer. Voor mij is het ook prima dat iemand eerst beoordeeld en dan onderhandeld voor een leuke tegenprestatie. Ik wil zeker niet van de goodwill van andere profiteren. Het moet leuk zijn voor elk.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste Jan Dank voor de boeiende tip. Ik lees daar dat een beoordeling van mijn manuscript me een 700€ zou kosten, dat is niet wat ik zoek in dit stadium. Het lijkt mij een roulette als je die persoon niet kent, een beoordeling is vaak heel persoonlijk. Wat ik aanbied is een genre welk niet iedereen aanspreekt. Zoals je zelf reeds hebt ervaren kunnen meningen heel tegenstrijdig zijn, ik zoek datgene wat ik in mijn vraag ook stel. Iets maken kan ook een kruisbestuiving zijn, ik heb meermaals gratis gewerkt in boeiende projecten. Heb in het verleden vele mensen (volwassenen en kinderen) artistieke cursus gegeven voor een peulschil (en ben er gelukkig ook vaak goed betaald voor geweest, hangt af in welke context en voor wie). Vaak ook gratis gewerkt met minderbedeelden, werkte een eigen project uit rond integratie etc. Ik heb zelf kunstacademie gevolgd, docent geweest aan meerdere scholen (boeiende ervaring maar ik volg nu meer mijn passies). Het is niet zo dat ik steeds gratis werk, ik verwacht ook een waardering voor wat ik doe... Misschien vinden sommige dit naïef maar ik heb hoop te vinden wat ik zoek.

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Viktor,
Het lijkt mij een roulette als je die persoon niet kent, een beoordeling is vaak heel persoonlijk.
Die onbekendheid bevordert de objectiviteit - een goede beoordeling is overwegend zakelijk/technisch van aard.