Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe kan je een omvangrijk script op een goedkope manier laten beoordelen?

5 april 2016 - 20:48
Hallo, Ik heb enkele weken geleden een manuscript afgewerkt en nu zou ik het graag laten beoordelen door mensen met kennis ter zake. Ik heb hiervoor even op Google rondgekeken, maar de prijzen voor een beoordeling rijzen echt wel de pan uit, te meer daar mijn manuscript zo'n 198.000 woorden telt. Nu vroeg ik me af of er iemand ervaring heeft met een goedkopere beoordelaar die toch de nodige kwaliteit kan leveren. Ik heb namelijk zelf geen schrijfcursussen of zoiets gevolgd. Of zijn er andere mogelijke alternatieven om mijn script te laten beoordelen? Ter info: Ik heb het manuscript reeds laten lezen door 4 mensen die het op enkele details na wel goed vonden (en het nodige potentieel zagen), maar ik heb het ook al naar een uitgeverij verzonden met de gekende droge "Het is niet geschikt voor ons fonds" mail als gevolg. Eerlijk gezegd weet ik momenteel niet in welke richting ik nog moet/kan verbeteren en dat is behoorlijk frustrerend. Alle tips zijn dus welkom. Mvg, Dakota Flynn.

Lid sinds

9 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 april 2016 - 6:45
Ik neem aan dat je niet je hele manuscript naar die uitgever hebt gestuurd. Waarom zou je dat dan wel doen bij als je je tekst laat beoordelen? Waarom stuur je om te beginnen niet dat gedeelte op naar de beoordelaar wat ook bestemd was voor de uitgever? Een goede beoordeling zal altijd helpen, maar het geeft geen uitsluitsel. Je zult ook dan afwijzingen krijgen. Succes

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 april 2016 - 11:06
Alternatieven: - andere schrijvers zoeken die jouw roman willen beoordelen als jij hetzelfde voor hen wil doen. aangezien je geen "schrijfcursussen of zoiets" gevolgd hebt is het wel de vraag of jouw beoordeling de moeite is voor anderen - schrijfcursussen volgen en/of boeken over aspecten van het schrijversvak lezen om beter te worden. als je dat er niet voor over hebt moet je misschien een andere hobby overwegen? - aan je volgende boek beginnen en later, wanneer je gegroeid ben als schrijver, zelf opnieuw dit boek beoordelen. Geen alternatief: - verwachten dat iemand gratis of voor een aalmoes voor jou gaat werken.

Lid sinds

9 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 april 2016 - 22:19
Ik lees / corrigeer / beoordeel jouw manuscript en jij die van mij? Lijkt me een goede deal. Met gesloten beurzen, dat spreekt vanzelf. Stuur me maar een mailtje... (één waarschuwing vooraf: ik schrijf 'humor', dus als je lachstuipen krijgt of pijn in je buik van het lachen, of, erger nog, als je je dood lacht, dan is dat mooi wel voor eigen risico want anders beginnen we er niet aan).

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
12 april 2016 - 9:00
De opmerking "Het is niet geschikt voor ons fonds" betekent niet per se dat het niet goed geschreven is! Wellicht ander fonds proberen?