Proeflezer gezocht voor eerste hoofdstuk van YA manuscript

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Proeflezer gezocht voor eerste hoofdstuk van YA manuscript

Beste schrijvers, Ik heb een paar weken geleden, na ruim een jaar hard werken, eindelijk de eerste versie van mijn manuscript afgerond. Een hele overwinning op zich. Het gekke is dat ik enorm veel zin had om het te laten lezen aan familie en vrienden, zodat ik aan de hand van hun feedback zou kunnen herschrijven, máár... ongeveer gelijktijdig met het afronden van die eerste versie, won ik een schrijfwedstrijd met een kort verhaal. Yes! Trots als ik was liet ik dat verhaal lezen aan familieleden en vrienden (en de rest van facebook). En ze vonden het goed! Daar was ik natuurlijk hartstikke blij mee, maar het gevolg is nu dat ik mijn manuscript niet meer durf te laten lezen. Oeps... Dat komt omdat ik weet dat het nog niet perfect is. Tijdens het schrijven ontbrak het me niet aan zelfvertrouwen, maar nu ik het moet laten proeflezen word ik er hondsbenauwd van. Ik wil feedback. Echte, goede, kritische feedback. En tegelijkertijd wil ik gewoon dat mijn familie en vrienden het fantastisch vinden en trots zijn. Herkennen jullie dit? Ik weet dat ik het moet laten proeflezen om het naar een hoger niveau te tillen, maar god, het is zó eng. En ik ken verder helemaal niemand die ook schrijft, helaas. Oké, naast een oproep wordt dit nu ook een heel beklaag (sorry). Nu dan echt mijn oproep. Ik bedacht me dat ik het liever laat lezen door mensen die ik niet ken, dus vandaar dat ik het hier doe. Heeft iemand interesse in het lezen van een deel van een Young Adult manuscript? Het telt in totaal bijna 120.000 woorden, dus dat kan ik niet van jullie vragen. Maar ik dacht misschien het eerste hoofdstuk. Of twee. Wellicht meer als het bevalt... Het verhaal gaat over een studente die na een avondje stappen wakker wordt als geest. Ze weet niet meer wat er is gebeurd en komt bovendien terecht in een complex hiernamaals. Een plek waar andere geesten er zo hun eigen gebruiken en regelgeving op nahouden. Het is een vrij gecompliceerd verhaal en ik ben er een beetje huiverig voor om de hele synopsis op internet te zetten, dus hopelijk volstaat deze omschrijving. Als tegenprestatie ben ik bereid een evengrote tekst te proeflezen, al moet ik daarbij zeggen dat ik weinig ervaring heb op dat gebied. Als het me bevalt, wil ik ook nadenken over een vergoeding voor het lezen van grotere delen. Ik hoop echt dat er iemand reageert! Groetjes, Esje

Lid sinds

12 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Je kunt het eerste hoofdstuk ook in gedeeltes op proeflezen plaatsen. Dan krijg je van verschillende mensen feedback.

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kunt het eerste hoofdstuk ook in gedeeltes op proeflezen plaatsen. Dan krijg je van verschillende mensen feedback.
Ja, en meestal doen we dat lief. We weten zelf ook hoe het voelt om iets te posten... :)

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hm, ik ga dan denk ik toch ook wat op proeflezen plaatsen. Maar... eng! Pr, ik had jou al een PB gestuurd. Ik zou het heel fijn vinden als jij alsnog het eerste, of de eerste twee hoofdstukken zou willen lezen. In dat geval wil ik ook voor jou proeflezen als je een tekst hebt!

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Esje, Ik zag je stuk tekst bij proeflezen en ik zou graag je eerste hoofdstukken lezen (en misschien meer, als het zo spannend blijft). Ik ben ook bezig met een YA, dus als je daar het eerste hoofdstuk van zou willen lezen, zou ik dat super vinden :)

Lid sinds

6 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Cookie en Pr, ik heb het verhaal naar jullie gemaild . INfiction, ik denk dat ik zo dan wel genoeg proeflezers heb. Maar ik waardeer het zeer dat je het aanbood :)

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Esje, Het lijkt me leuk je manuscript te mogen proeflezen! Klinkt spannend en je stukje in 'proeflezen' vond ik veelbelovend! :)

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Esje, Ik wil wel het eerste hoofdstuk helemaal lezen. Ik ben normaal niet zo van geestenverhalen, omdat die vaak erg duister zijn, en daar voel ik me niet prettig bij. Maar ik vond het stukje op proeflezen erg interessant. Dan bepaal ik na het eerste hoofdstuk of ik verder wil/durf te lezen. :)