Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Taal-Tips-Sites

Naar aanleiding van een andere topic kwam de wens naar boven om een verzameltopic te maken met allerlei sites met taaltips, taalvragen, taalkwesties, etc. Dus vandaar deze topic! [br] Sites waar je terecht kunt met al je taalproblemen: Site: http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboe… Omschrijving: Altijd handig natuurlijk! Site: http://www.vrttaal.net/ Omschrijving: Verschillende onderdelen van taal zoals spelling en schrijven, maar ook vaak omstreden taalkwesties worden hier besproken. Site: http://www.onzetaal.nl/advies/index.php Omschrijving: Allerlei antwoorden op vragen over onze taal. Site: http://taaladvies.net/ Omschrijving: Net als hierboven, ook allerlei vragen&antwoorden over taal te vinden. Site: http://taalkoeien.wordpress.com/ Omschrijving: Taalkoeien: taalblog over taalvariatie en taaleigenaardigheden. Site: http://taalprof.web-log.nl/ Omschrijving: Vragen&antwoorden over grammatica. Site: http://mijnwoordenboek.nl/engels/grammaticauitleg… Omschrijving: Een handige site voor Engelse grammatica. Site: http://puzzel.woordenboek.nu/ Omschrijving: Handig om synoniemen mee op te zoeken. Site: http://www.cambiumned.nl/zinnen.htm Omschrijving: Stijl- en taalfouten Site: http://taal.web-log.nl/ Omschrijving: Vanalles over taal. Site: http://www.taalkabaal.nl/ Omschrijving: Scheldwoorden en turbotaal. Site: http://synoniemen.net/ Omschrijving: Voor synonymen Site: http://woordenlijst.org/ Omschrijving: Om spelling van woorden te checken. [hr] Ook handig/leuk: Site: www.poetry.nl Omschrijving: Info over poezie Site: http://www.belegenwoorden.nl/?page=NGBW%20start.h… Omschrijving: Het Neerlandsch Genootschap ter bevordering van het Belegen Woord stelt zich ten doel om alom vergeten en verstofte woorden aan de vergetelheid te ontrukken. Site: http://www.storiewerf.co.za/werkstukke/ws2_sukses… Omschrijving: Om 'n suksesvolle skrywer te wees... Site: http://www.schrijfmaargewoon.nl/ Omschrijving: Schrijftips voor ambtenaren Site: http://www.researchvoorschrijvers.nl/ Omschrijving: Site: http://www.tijdwinst.com/ Omschrijving: Over Snellezen. Site: http://www.leestafel.info/ Omschrijving: Site: http://www.sendwisecards.com/index.php Omschrijving: Site met o.a. quotes van bekende schrijvers. [br] Weet je een handige site? Geef maar door aan me en ik voeg hem toe.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat puzzelwoordenboek is toch meer om woorden op te zoeken voor puzzels? Ik zie er geen handige taaltips in eigenlijk? En die poezie-site, ik heb de site bekeken, maar kan geen tips vinden of adviezen m.b.t. taalproblemen of taalkwesties of kijk ik verkeerd?

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Four Seasons: deze topic is bedoeld voor sites die betrekking hebben op problemen betreffende taal. Lief dat je zo snel met info komt, alleen is het niet helemaal wat ik bedoel met taal-tips :)

Lid sinds

17 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
www.vandale.nl/ De online VanDale, de gratis versie. EDIT: o laat maar, staat eral :o sorry, overheen gelezen! @FS volgens mij bedoelt ze dat alleen sites over de spellingsregels enzo er mogen staan.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat bedoel ik inderdaad ;) Geeft niet FS! Bedankt voor het meedenken/meezoeken! En Waus: ja die stond er al hihi ;)

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Moet zo'n site ook bëedigd zijn, zoals vertalers (en makelaars)ook beëdigd moeten zijn om goed hun werk te kunnen doen? (weet even geen ander woord voor beëdigen)

Lid sinds

15 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nuttig en leuk, dit lijstje. Ik sta vooral positief naar het gebeuren op het filmpje van cambiumned toe. :p

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@FS: Wat bedoel je? Het gaat erom dat de site handig is als je met een taalkwestie zit zoals bijvoorbeeld, spellingsproblemen, woorden die je niet kent, grammatica, etc etc etc :)

Lid sinds

15 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk dat ik met "beëdigd" bedoel of de taaltips betrouwbaar zijn, dus niet verouderd (bijv. oude spelling) of (per ongeluk) de verkeerde vertaling geeft als je daarom vraagt.

Lid sinds

16 jaar 6 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Hm, daar ga ik niet helemaal achteraan. Vooral de bekendere sites zullen wel volgens de nieuwe regels aangepast zijn steeds, verder is het eigen risico ;) Ik heb de topic uitgebreid met handige en/of leuke sites die met taal te maken hebben, omdat zowel FS als Zjors ook mt zulke sites aankwamen. FS, ik weet niet meer welke link je nog meer had geplaatst, die kan er nu eventueel ook bij :)

Lid sinds

17 jaar

Rol

 • Gewone gebruiker
http://synoniemen.net/ gebruik ik als ik synoniemen zoek http://woordenlijst.org/ gebruik ik om spelling te checken (maar binnenkort waarhscijnlijk mijn digitale VanDale :))
Hé, die synoniemenlijst is handig! Hartstikke bedankt voor deze tip.