Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Verhaallijn

Hallo,

Ik heb mijn verhaal al meerder keren laten proeflezen en verbeterd. De verhaallijn is duidelijk en de hoofdstukken zijn af. Wanneer is het tijd om het op te sturen naar de uitgever? 

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Dag SchrijvenNico,

Ik zou het verhaal eerst laten proeflezen door meerdere reviewers (minstens vijf), en hen als opdracht geven om alle onwaarschijnlijkheden, vreemde kronkels, te snelle en te trage passages, qua karakter(ontwikkeling) en motivaties te weinig uitgewerkte personages, en hoofdstukken met te weinig spanning of te weinig obstakels aan je te melden. Daarna zou ik het verhaal terug aanpassen om hieraan tegemoet te komen. Maar misschien heb je dat allemaal al gedaan.

Daarna zou ik een synopsis en een pakkende pitch schrijven, omdat sommige uitgevers deze zaken eerst willen lezen, vooraleer de ganse roman door te nemen. Het bespaart hen tijd (als de roman niet in hun kraam past) en het doet hen watertanden (als de roman wel in hun portfolio past). Let op: een pakkende pitch (een samenvatting van je verhaal in 2 zinnen die doen verlangen naar meer) schrijven is verre van eenvoudig, trek daar voldoende tijd voor uit, laat het rijpen en reviewen.

Veel succes!

Lid sinds

8 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Nog een tip: ook de titel en de subtitel van je verhaal moeten goed zijn. Probeer meerdere titels en subtitels te bedenken, en laat deze reviewen door de proeflezers. Je kan daarna de uitgeverij waarmee je in zee gaat laten kiezen uit de beste titels en subtitels die je overhoudt.

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

# Carl P. Dolkin

Bedankt voor je uitleg. Wat betreft de uitgever is alleen het manuscript nodig. Ik heb daar al een boek uitgegeven. Over de titels van het boek, lijkt mij dat een goed idee.