Start » Forum » Het schrijfproces » Taal en spelling » Hulp bij het corrigeren van mijn boek

Hulp bij het corrigeren van mijn boek

4 reacties [Laatste bericht]
hennessy87
Laatst aanwezig: 18 weken 1 dag geleden
Sinds: 10 Dec 2018
Berichten: 1

Hulp bij het corrigeren van mijn boek

Hoi Allemaal,

Nu mijn boek eindelijk af is wil ik het graag publiceren. Mijn schrijftaal in Engels, aangezien ik dit makkelijker en leuker vind om te doen.

Nu ben ik op zoek naar een persoon of bedrijf die mijn boek wil corrigeren op spelling, grammatica en leestekens. liefst natuurlijk iemand die de Engelse taal als moeder taal gebruikt. Ik daar natuurlijk wel een vergoeding voor over.

Dus, als iemand zich geroepen voelt of iemand kent die het leuk vind om te doen en zeer goed is in de Engelse taal, stuur mij dan direct een bericht.

Tips zijn natuurlijk ook meer dan welkom.

Met vriendelijke groet,

Hennessy

Reacties

Diana Silver
Laatst aanwezig: 52 min 50 sec geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4920

Het hangt er vanaf wat je precies zoekt. Voor het beste resultaat is het raadzaam een professionele redacteur te nemen. Die rekenen veelal met uurtarieven, en dan hangt de prijs mede af van de beginkwaliteit van jouw tekst. In het geval van woordtarieven moet je denken aan een tientje of wat per 1000 woorden (hele ruwe indicatie).

Anderzijds kun je proberen iemand te vinden die het meer uit vriendendienst doet, of anderzijds buiten de professionele sfeer. Misschien dat het dan goedkoper is, maar het is nogal wat om iemand te vragen.

Om hoeveel woorden gaat het in totaal, en wat is je uiteindelijke doel met het uitgeven van je boek - hoe wil je het publiceren?

Waar waren we gebleven?

krommenaas
Laatst aanwezig: 1 dag 20 uren geleden
Sinds: 9 Dec 2014
Berichten: 292

Als je alleen wil checken op taalfouten dan kan je op fiverr.com wellicht een goedkope Engelstalige redacteur vinden (zoek op "proofreading"). Tip: probeer er een stuk of drie, stuur ze allemaal eerst een hoofdstuk of twee, zet er op voorhand zelf wat subtiele fouten in en werk alleen verder met iemand die die er allemaal uithaalt.

Saga
Laatst aanwezig: 14 weken 3 dagen geleden
Sinds: 17 Jul 2018
Berichten: 15
krommenaas schreef:

Als je alleen wil checken op taalfouten dan kan je op fiverr.com wellicht een goedkope Engelstalige redacteur vinden (zoek op "proofreading"). Tip: probeer er een stuk of drie, stuur ze allemaal eerst een hoofdstuk of twee, zet er op voorhand zelf wat subtiele fouten in en werk alleen verder met iemand die die er allemaal uithaalt.

Fantastische tip, dank je wel.

love2be
Laatst aanwezig: 8 weken 6 dagen geleden
Sinds: 23 Apr 2015
Berichten: 31

Hoi Hennessy,

Ik weet niet wat voor genre je schrijft, maar je zou eens kunnen zoeken naar een schrijfcoach. Ik heb goede ervaring met Fantasy Schrijfcoaching. Dit is een nederlandse dame die zelf al een paar engelstalige boeken heeft uitgegeven. Wellicht interessant?

Janet

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • Carry Slee onthult haar schrijfgeheimen
  • Waarom je niet moet wachten met je debuut
  • Schrijftips van John Boyne (De jongen in de gestreepte pyjama)
  • Wat verdient een schrijver aan een boek? (En hoe eerlijk is dat)
  • 9 (te) gekke manieren om inspiratie op te doen
  • Ontdek waarom je van je leven een schrijf-mijnenveld moet maken. 
  • Interview met Simone van der Vlugt
  • Tips door Bregje Hofstede en Saskia de Coster, ze schreven allebei boeken die uitblonken in originaliteit en kwaliteit. Hoe deden ze dat? 
  • We spraken Sabine van den Berg over haar carrière, prozawerk, de liefde voor het schrijven van gedichten en over studenten zonder talent
  • Uitblinken in Spoken Word en/of Performance Poetry?

Als je je aanmeldt vóór maandag 27 mei 16:00 u. krijg je dit nummer thuis!

MELD JE AAN