Lid sinds

1 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

tijdsvorm flashback

Goeiemiddag, Ik loop tijdens het schrijven ergens tegenaan. Ik heb mijn verhaal in de onvoltooid verleden tijd geschreven (en dat wil ik niet veranderen). Om een verschil in tijd te maken, heb ik de flashbacks in de voltooid verleden tijd geschreven. Alleen heb ik een paar lange flashbacks en ziet het er nogal raar uit om de hele tijd in de vtt te schrijven. Het leest dan zo houterig en gekunsteld en er staat veel te veel 'hadden' en 'waren' in mijn tekst. Ik vind het mooier staan om de flasback ook in de ovt te schrijven, of deels in de ovt. Hoe doen jullie dit? Groetjes, Susan

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een eerste zin of enkele zinnen van de flashback in vvt, als overgang, en daarna de flashback verder in ovt vertellen. Een andere optie is om helemaal niet de vvt te gebruiken. Een witregel en dan met een duidelijke tijdsaanduiding de flashback opening de ovt.

Lid sinds

2 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zou ook gewoon de flashback in cursief kunnen zetten (of er duidelijk bij zetten dat het een flashback is) en dan de flashback gewoon in de ovt vertellen.