Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

opgepotte of opgehoopte?

Vervolgens herpakt hij zich weer, voelt al zijn opgehoopte woede naar boven komen en richt zich weer tot Smit. wat past beter.. Opgehoopte woede of opgepotte woede. of opgekropte

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou gaan voor opgekropte, opgekropte woede is min of meer een staande uitdrukking. Voor mijn gevoel is opkroppen iets dat je niet tegen kunt houden, terwijl oppotten meer een bewuste handeling is. Ophopen zeg je over fysieke zaken en dingen.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
CorinaS het ligt aan wat je wilt vertellen/laten zien. Wat is er met die woede? opgehoopt - steeds meer geworden opgepot - verzameld, als bewust proces opgekropt - ingehouden Tip zoek dat soort woorden op, hun betekenis, synoniemen en antoniemen. Semantiek - de leer van betekenis en de studie naar de betekenis van hetgeen gezegd en geschreven wordt, is toch essentieel voor de schrijver. Zonder kennis van semantiek kun je niet schrijven wat je bedoelt.

Lid sinds

2 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
JanPmeijers en Ostinato, Bedankt voor jullie reactie. Jan: bedankt voor de tip! Nu heb ik wel zitten zoeken, maar kwam dar niet zo ver mee. Voorbeeld zinnen waar ik niks aan had. Heb jij misschien nog een tip over een site waar ik mee aan de slag kan? Bij voorbaat dank!