Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

hulp bij grammatica

ik ben zelf 16 jaar en ben slecht in grammatica , maar ik wil zelf een boek gaan schrijven. wie zo mij willen? ik zou dan de tekst kunnen sturen per mail en dan zou u het kunnen aanpassen de spelling en interpuctie . ik hoop dat het geen geld kost want ik ga naar het mbo en spaar voor een min mogelijke studie schuld

Lid sinds

13 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Syl, Helaas, zulk werk kost meestal wel geld. Maar, op jouw leeftijd, en met je ambitie om een boek te schrijven, zou ik je iets heel anders aanraden: zoek een goede cursus die jouw kan helpen beter te worden in taal. Dat is denk ik goedkoper, maar belangrijker nog: voor jou veel nuttiger, voor de hele rest van je leven.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou je leerkracht Nederlands om bijles vragen, of inderdaad kijken of je ergens een niet te dure buitenschoolse cursus kunt volgen, als ik jou was. En extra goed opletten tijdens de les Nederlands ;)

Lid sinds

11 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt alvast een hele goede stap gezet: je bent lid geworden van Schrijven Online. :) Hier staan massa's interessante discussies en tips om beter te leren schrijven. Kijk maar eens in deze forums: http://schrijvenonline.org/forum/het-schrijfproce… http://schrijvenonline.org/forum/het-schrijfproce… http://schrijvenonline.org/forum/het-schrijfproce… Je kan ook meedoen met een wekelijkse schrijfoefening. Dan krijg je reacties van andere SOL-leden en soms zelfs van een echte coach: http://schrijvenonline.org/forum/themaforums/weke… Meedoen aan wedstrijden kan ook heel leerzaam zijn: http://schrijvenonline.org/wedstrijden Wat ook heel goed is om beter te leren schrijven: veel lezen. Succes!

Lid sinds

11 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat je 'slechts 16' bent en matig de gramatica... pardon de grammatica (je had gelijk) beheerst, is volstrekt onbelangrijk. Niet hoe, maar wàt je te vertellen hebt telt. De volautomatische spellingscontroleurs staan tot je dienst, dus daarover geen zorgen. Hoe het verhaal te vertellen, leze daarover meer in (mijn stokpaardje): Joseph Campbell, en wat je er maar van te pakken kan krijgen. Oké, heel kort en bondig (de monomythe): 1 de brute onttrekking uit het dagelijks leven 2 de wijze les cq initiatie 'buiten de wereld' 3 de terugkeer en gift aan de wereld Ik wens je blauwe vingers!

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Nu de spellingscontroles zijn erbarmelijk als het gaat om het verbeteren van grammaticafouten... Vroeger zat er een grammatica-controle bij word en soortgelijken, echt schitterend welke adviezen je toen kreeg... Een natuurlijke taal is nu eenmaal heel moeilijk om te zetten in welomlijnde regels. Als je zestien bent ben ik het ook helemaal eens met Diana, het zou zonde zijn er nu al voor te betalen. Je bent jong en de kans dat je nu op je piek van schrijven zit is heel erg klein... De beste manier om te leren schrijven is het te doen, en goed (te proberen) opletten tijdens de lessen Nederlands. En zoals Diana ook al aanraadt een boek nemen die je de grammatica haarfijn uitlegt. Maar oefenen blijft volgens mij de beste leerschool. Als je verhalen niet te lang zijn wil ik ze gerust even op taal- en grammaticafouten nalezen, maar ik heb wel niet zo heel veel tijd over en zeker niet in de maand augustus want dan heb ik examens.