Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Belangrijk

Beste mensen, in een column die ik in wil sturen heb ik de volgende zin gebruikt: 'Het is immers een prioriteit in deze samenleving om hun aandacht zo vroeg mogelijk op het lezen te vestigen.' 'Prioriteit' lijkt me niet juist. Ik wil onderstrepen dat het een heel belangrijk feit is, maar ik kom niet op het juiste woord. Of denken jullie dat het wel klopt of kan ik het beter anders formuleren? Groetjes, CC

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Beste cychick: ik ken de context van je column niet maar ik zou de zin proberen anders te formuleren. Als ik hem hardop lees, 'loopt' hij niet lekker.

Lid sinds

13 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben het eens met Siska, de zin loopt niet goed. 'een prioriteit' vind ik niet lopen, wat versterkt wordt door in deze samenleving'. 'op het lezen te vestigen' vind ik niet lopen, en van die officiële taal, net als woorden als prioriteit en samenleving. Maar als dat de bedoeling is van je column, heb ik niks gezegd.

Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
(...) in een column die ik in wil sturen heb ik de volgende zin gebruikt: 'Het is immers een prioriteit in deze samenleving om hun aandacht zo vroeg mogelijk op het lezen te vestigen.' 'Prioriteit' lijkt me niet juist. Ik wil onderstrepen dat het een heel belangrijk feit is, maar ik kom niet op het juiste woord. Of denken jullie dat het wel klopt of kan ik het beter anders formuleren? (...)
Ik zou het belangrijkste dat je wilt vertellen voor in de zin zetten en niet teveel 'dure' woorden gebruiken: Wat denk je van: De aandacht zo vroeg mogelijk op de lezers richten is in onze samenleving van het grootste belang. :?

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is van groot belang om hun aandacht zo vroeg mogelijk op lezen te richten? Zo vroeg mogelijk de aandacht op lezen te richten is, vooral tegenwoordig, van groot belang!

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het geniet de voorkeur in deze samenleving om ...... Deze samenleving prefereert................ of De prioriteit van deze samenleving ligt bij................ Even zomaar wat uit de losse pols...

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de reacties! Ik ga de zin aanpassen, vind idd ook dat deze niet lekker loopt. En die dure woorden haal ik eruit. @janneman: de aandacht van mijn kindertjes. En dan stuur ik 'm daarna in, wie weet..