Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoe beschrijf je een boomer?

Beste allen,

Ik wil een verhaal schrijven over een mannelijke hoofdpersoon van 60+. Tijdens zijn studietijd dook hij met weet-ik-hoeveel vrouwen het bed in - dat waren dan sletten. Het verhaal gaat erover dat hij na het eind van zijn huwelijk opnieuw de bloemetjes buiten wil gaan zetten.

Ik had bijvoorbeeld geschreven: "Hij dacht, ik heb zo'n lange stabiele relatie gehad met mijn vrouw, ik ben al oud. Als ik nog van het leven wil genieten, moet ik het nu doen."

Nu zei iemand (zelf ook een boomer) dat dat niet realistisch is, omdat een vrouw doorgaans geen stabiele relatie aangaat met een man die haar een slet noemt.

Dus hoe moet ik dit dan neerzetten?

Silver

Lid sinds

4 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Diana,

Ik zie niet zo waarom je dit aan het woord 'boomer' koppelt. Het is inderdaad wel de leeftijd, maar meestal wordt het in de context gebruikt van bepaalde politieke opvattingen en de generatie die alles op orde heeft, huis enzovoort, terwijl de nieuwe generatie dat niet heeft.

Wil je dat de lezer juist van deze persoon gaat walgen of juist wel een sympathie voor krijgt?

Die vrouwen, waren in 'sletten' in zijn ogen? Hij is natuurlijk in eerste instantie zelf een slet.

Mannen zijn over het algemeen ook op zoek naar een langere relatie en niet puur op seks. Ze willen daarom geen slet, maar als zich een situatie voordoet... Ze willen dat de vrouw er van geniet, en als dat niet het geval is, maken ze zichzelf dat wijs. Dus als die 60+ geloofwaardig wil neerzetten, moet je hem zo neerzetten dat hij denkt dat hij die vrouwen een geweldige tijd geeft. Dat maakt het verhaal in ieder geval interessant.

Lucas

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik wil een verhaal schrijven over een mannelijke hoofdpersoon van 60+.

Over mij? 

 Tijdens zijn studietijd dook hij met weet-ik-hoeveel vrouwen het bed in - dat waren dan sletten.

Niet over mij dus. Je wil over een mensachtige bonobo schrijven.  

Ik had bijvoorbeeld geschreven: "Hij dacht, ik heb zo'n lange stabiele relatie gehad met mijn vrouw, ik ben al oud. Als ik nog van het leven wil genieten, moet ik het nu doen."

Zijn relatie was dan wel stabiel, maar genoten heeft die mensachtige bonobo er dus niet van.  

Nu zei iemand (zelf ook een boomer) dat dat niet realistisch is, omdat een vrouw doorgaans geen stabiele relatie aangaat met een man die haar een slet noemt.

Dat klinkt als dieponzinnig na-apen.  Ik acht de kans dat er vrouwen zijn die dat graag willen, aanwezig. Die mensachtige bonobo zal haar niet direct een slet noemen. Dat zal pas na de verkrachting zijn. 

Diane, gaat het niet ietwat te ver om een vrouw een slet te noemen? Is promiscuous niet een beschaafder woord, zelfs als het de lading niet dekt?  

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

lkruijsw schreef; Mannen zijn over het algemeen ook op zoek naar een langere relatie en niet puur op seks. Ze willen daarom geen slet, maar als zich een situatie voordoet... Ze willen dat de vrouw er van geniet, en als dat niet het geval is, maken ze zichzelf dat wijs. Dus als die 60+ geloofwaardig wil neerzetten, moet je hem zo neerzetten dat hij denkt dat hij die vrouwen een geweldige tijd geeft. Dat maakt het verhaal in ieder geval interessant.

O, is dit mensachtig bonobo zo? 

Heel interessant! Beste lkruijsw, ik denk dat u ongeveer 1 triljoen mijl door het stof mag kruipen om deze en uw andere gedachten weer goed te maken.  

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Nee, de man is ook geen slet. Ik denk dat ik erachter ben waar we de mist in gaan. Het heeft aan de ene kant te maken met respect en begrip voor je personages en hun keuzes. En aan de ander kant met de termen doorgaans, over het algemeen, mannen willen, vrouwen zijn...

Lucas, zullen we samen een verhaal schrijven, aan de ene kant over een driëenzestigjarige man die zijn tienerjaren doorbracht op een internaat waar hij 's nachts niet met zijn handen onder de deken mocht slapen? Hij heeft geleerd dat over seks niet gesproken wordt. Maar onze oudere hoofdpersoon is ook diep gevoelig en menslievend, en de gedachte dat hij iemand pijn zou doen is hem een nachtmerrie. Hij heeft zichzelf gerustgesteld met de overtuiging dat als hij maar voorzichtig is, en zijn hele leven aan één vrouw wijdt, hij niets mis kan doen. Zijn vrouw, ondertussen, heeft hem gezegd dat ze een of andere aandoening daar beneden heeft en dat ze daardoor nooit klaarkomt. Ze weet hoe gevoelig hij is, en weet niet hoe ze hem moet uitleggen dat hij haar nog nooit geplezierd heeft.

Het verhaal gaat over de ontmoeting van de man met een jonge vrouw van zesentwintig. Haar ouders hadden niet zo veel met de hele seksuele revolutie van de sixties-seventies, en hebben haar weinig meer over seks geleerd dan dat ze zelf ooit leerden. In de vijfde klas, echter, werd een openlijk polyaromeuze en biseksuele biologiedocente de klassenmentor van onze jonge hoofdpersoon. Van haar leerde ze dat het gezond is om je eigen verlangens te ontdekken, daarover helder te communiceren en aan verwachtingsmanagement te doen. Zodoende heeft ze in haar studententijd met meer dan twintig partners het bed gedeeld, en hoewel ze niet heeft kunnen voorkomen enkele malen iemands hart te breken, is er geen één van die seksuele partners met wie ze niet als vrienden uiteen is gegaan.

Het hele verhaal is maar één scène lang. Het is de dialoog tussen de 63-jarige man en de 26-jarige vrouw in een bruin café, en hoe hij haar in het diepst van de nacht een lift naar huis geeft, waarna ze hem een enkele kus op de wang geeft, en ze uit elkaar gaan.

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Diana, is dit nu een 'tegen-topic' naar aanleiding van dit topic?
Woordkeus, vraagstelling lijken er tamelijk linea recta van afgeleid.

Zo ja, waarom doe je dat?