Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Perspectief

Hallo forumleden,

Alweer een vraag over perspectief hier. Ik wil mijn verhaal in de tweede persoonsvorm herschrijven. Nu wil ik eigenlijk het hoofdpersonage terug laten blikken en zichzelf aanspreken met 'je', omdat het haar verleden en haar vorige ik betreft. 

Ik denk wel dat het kan werken, maar ik wilde even wat meningen horen eigenlijk. Wat vinden jullie? 

Groetjes,

Anna

Lid sinds

14 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Is het voor de lezer duidelijk dat het om een terugblik van een 'ik' gaat?
Zo ja, hoe?
Zo nee, waarom niet?

Lid sinds

3 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ja, mijn plan is om dat wel kenbaar te maken, een paar hoofdstukken na de start van het boek. Eigenlijk wil ik het simpelweg vertellen, dat klinkt droger dan dat ik het bedoel. Ik wil het niet plompverloren opschrijven, maar meer laten blijken uit de tekst, zodat het tussen de regels door te lezen is. En helemaal aan het einde wil ik haar laten vertellen dat dit gedeelte van haar gestorven is etc. 

Maar het is maar een idee, ik ben er zelf niet zeker van. Ik schrijf nu in de alwetende verteller maar de tweede persoonsvorm trekt me erg, al kan ik geen interessante verteller bedenken dus probeer ik te kijken of het zo lukt. 

Lid sinds

12 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Anna, de tweede persoon is verschrikkelijk moeilijk om goed te doen. Ik zou er voorlopig niet aan beginnen. In ieder geval heb ik me er nooit aan gewaagd.