Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Diverse genres verhalen in één boek

 

Hallo, ik ben bijna klaar met de opleiding 'Korte Verhalen Schrijven'. Inmiddels heb ik diverse korte verhalen van verschillende genres geschreven. Ik wil daarom een verhalenbundel maken in eigen beheer. Mijn vraag is nu: kan ik één verhalenbundel maken met in het eerste gedeelte van het boekje de echte korte spannende verhalen en als laatste gedeelte de diverse essays of verhalen met een thema of persiflage op een voorwerp? Of  kan ik alle genres door elkaar in het boekje zetten. Wat is gangbaar of jullie advies? 

Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

 

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Echt gangbaar is het niet, tenzij het om verzamelde werken van bekende namen gaat. Maar dat het niet gangbaar is hoef je je niet dwars te laten zitten. Temeer daar je het in eigen beheer doet; dan kan toch zeker alles?

De keuze hangt misschien een beetje af van wat je doel is met het uitgeven. Wil je jouw verhalen en essays voor jezelf en je familie&vrienden bij elkaar hebben staan? Dan moet je vooral precies doen wat jij wil. Wil je het ook aan onbekenden verkopen? In dat geval zou je (maar het hoeft niet) een meer gangbaar format kunnen kiezen en alleen je korte verhalen samenbundelen - en wellicht de essays dan in een andere andere, losse uitgave.

Lid sinds

8 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Beste Douwelief,

Beide opties zijn helaas een probleem en niet gangbaar... Want hoe zou jij je boek promoten? Is het voor lezers die van spannende verhalen houden, of voor lezers die van essays houden? Waarom zouden die dan een boek kopen dat half gevuld is met een ander genre, waar ze geen/minder belang voor hebben? Waarschijnlijk vervelend nieuws voor je (sorry, maar het is helaas wel de realiteit): tenzij je een beroemde voetballer of influencer bent met een meer dan bovengemiddeld volgersbereik, is hier helaas geen markt voor. Om het te illustreren: bedenk eens in welk schap jouw boek in een boekhandel zou moeten staan... Tja.

Tenzij je het natuurlijk niet voor de markt doet, maar gewoon voor jezelf, omdat je het leuk vindt om dit boek op deze manier uit te brengen. In dat geval zou ik me er geen seconde druk om maken en het een indeling geven die jíj het beste vindt passen.

Maar mijn echte advies: schrijf door! Ook nadat zo je opleiding is afgerond, en publiceer t.z.t. meerdere bundels. Op die manier spreid je ook meteen je kans op succes ;-)

Lid sinds

14 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator

Mijn vraag is nu: kan ik één verhalenbundel maken met in het eerste gedeelte van het boekje de echte korte spannende verhalen en als laatste gedeelte de diverse essays of verhalen met een thema of persiflage op een voorwerp?

Tegenvraag: waarom zou je diverse genres in één boek willen onderbrengen?

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie goeie reacties/feedback. Vervelend nieuws meneer die schreef? (knipoog) Geen sorry, dit is nu voor mij juist heel bruikbaar nieuws, dank daarvoor. Juist door die eerlijkheid, heb ik al snel een besluit kunnen nemen. Het wordt een verhalenbundel met alleen maar spannende en grappige verhalen.