Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

Opsomming van gebeurtenissen

Hallo allemaal, Een tijdje geleden kreeg ik van een uitgeverij de reactie dat het manuscript teveel een opsomming van bepaalde gebeurtenissen was. Nu ik het teruglees, snap ik waarom ze dat vinden, alleen ik heb geen flauw idee hoe ik het kan verhelpen. Dus vandaar de vraag: hoe laat ik mijn verhaal een verhaal worden, en niet zomaar een opsomming van gebeurtenissen? Groetjes, Mike

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
meikiepeik, 'Dus vandaar de vraag: hoe laat ik mijn verhaal een verhaal worden, en niet zomaar een opsomming van gebeurtenissen?' Maak van de belangrijke gebeurtenissen (3 of 4) een serie scenes - en schrap de overige gebeurtenissen.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik sluit me bij Janpmeijers aan. Daarnaast zou je nog kunnen kijken naar de impact op je personages. Als je iedere gebeurtenis invloed laat hebben op je hoofdpersoon en/of andere personages, dan wordt het al sneller een geheel. (Deze veranderingen bij de personages hoeven trouwens niet meteen heel groot te zijn, maar kunnen deel zijn van een geleidelijke verandering in het hele verhaal.) Alvast veel succes bij de herschrijving!