Start » Forum » Het schrijfproces » Stijl en techniek » Game Design thema uitwerken tot verhaal

Game Design thema uitwerken tot verhaal

3 reacties [Laatste bericht]
Scy
Laatst aanwezig: 2 jaren 48 weken geleden
Sinds: 12 Dec 2016
Berichten: 2

Game Design thema uitwerken tot verhaal

Hey Allemaal!

Ik ben nieuw op dit forum en ben op zoek naar hulp. Samen met 4 klasgenoten werk ik aan een Game Design project voor de studie Communicatie & Multimedia Design.

Wij zijn een serious game aan het ontwikkelen voor de organisatie Walk Of Waste die zich inzet om afval rond de Waalkade in Nijmegen te verminderen.

Onze game heeft als thema het oplossen van een moordzaak: Het kade mysterie. Het is voor tieners tussen 13 en 18 jaar oud.

Ons verhaal is gelinkt aan de Waal. De Waal wordt 'vermoord' door achtergelaten afval. Bijgevoegd vinden jullie het verhaal voor zover we het nu hebben uitgewerkt.

Naar ons idee zijn we goed bezig. Maar tijdens de tussenpresentatie aan onze docenten en de klant kregen we de feedback om ons verhaal toch verder uit te werken. Deze manier van storytelling is volgens onze docenten een vak op zich. Zij vragen zich af hoe kunnen we ons verhaal interessant genoeg gaan maken om de spelers nieuwsgierig te maken naar de oplossing. Sommige delen zullen we verfilmen. Dit zijn de 'hints'. Ook laten we een teaser video zien na het openen van de game.

Hopelijk kunnen jullie ons tips geven om ons verhaal spannender te maken voor de doelgroep. Wat kunnen we bijvoorbeeld het best als teaser en hints laten zien? Kunnen jullie misschien meedenken over ons verhaal? Wouter Waal staat symbool voor de Waal. En de verdachten voor het probleem (afval).

Wij zien uit naar reacties.

Met vriendelijke groet,
het team achter Het Kade Mysterie

- vewrwijderd -

Reacties

Dries Arnolds
beheerder
Laatst aanwezig: 6 uren 59 min geleden
Sinds: 9 Nov 2004
Berichten: 4849

Hallo Scy,

De regels van het forum vermelden expliciet dat het beoordelen van teksten hier niet toegestaan is. Je mag fragmenten (van beperkte omvang) laten lezen aan andere in het onderdeel proeflezen, als je je aan de specifieke regels houdt.

Scribendi salutem!

Diana Silver
Laatst aanwezig: 6 uren 9 min geleden
Sinds: 8 Nov 2010
Berichten: 4985
Citaat:

Wouter Waal staat symbool voor de Waal. En de verdachten voor het probleem (afval).

Oef, dat klinkt nogal... geforceerd. Je hele verhaal wordt dus een metafoor? Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat nu precies jullie verhaallijn wordt. Hier kun je die neerzetten, zoals Dries zegt: http://www.schrijvenonline.org/node/add/proeflezen

Waar waren we gebleven?

Déesse-en-France
Laatst aanwezig: 9 weken 4 dagen geleden
Sinds: 25 Nov 2011
Berichten: 607

Wat een leuk initiatief en laat jullie enthousiasme niet dempen door de negatieve reactie van Diana Silver, ze heeft het niet helemaal begrepen, vermoed ik. Ben zeer benieuwd naar jullie proefstukje op Proeflezen.

"Hoe groot je talent ook is, schrijven kan niet in één keer worden geleerd." (Rousseau)

  • Hoe schrijf je subtiel over emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Minicursus flashbacks
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's 
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 16:00 uur, dan krijg je het nummer thuisgestuurd!

Introductiekorting!
Lees Schrijven Magazine

Lees het komende nummer van Schrijven Magazine. Meld je aan vóór maandag 16:00 u.!

Word abonnee