Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Vast in mijn verhaallijn

Ik ben al een hele tijd aan het schrijven aan een boek, maar ik loop vast in mijn verhaallijn. Het verhaal speelt zich af in Alabama. Een jonge zwarte vrouw wordt vermist als ze niet op haar werk komt. Ze is de werkster van een dominee in een klein dorpje. De dominee gaat daarom op onderzoek uit. De vrouw heeft meerdere schoonmaakadresjes en al snel blijkt dat de andere werkgevers allemaal een motief hebben om haar te laten verdwijnen. De sheriff is een racist die de vrouw weleens misbruikt zou hebben. De huisarts handelt in verdovende middelen en een lokale boer blijkt een gepensioneerde bioloog die er vreemde theorieën op na houdt. Het verhaal is gebaseerd op een (bestaande) theorie dat de mens is ontstaan als hybride levensvorm (een kruising) tussen een aap en een varken. De bioloog in het verhaal is aanhanger van deze theorie en wil deze bewijzen door opnieuw een levende kruising tussen een aap en een varken te produceren. Tot zover de verhaallijn. Mijn gedachte is dat de vermiste vrouw door de gepensioneerde bioloog is ontvoerd. Hij heeft haar nodig voor zijn experiment, omdat hij de kruising (de varkensaap) moet laten paren met een mens. De verhaallijn is behoorlijk complex aan het worden. - Ik moet de theorie uitleggen hoe je van twee biologische soorten toch een hybride kunt maken (dat kan en dat gebeurt in het dierenrijk volop) - De sheriff wil niet meewerken aan het onderzoek, omdat zijn misbruik dan aan het licht kan komen - De arts wil niet meewerken aan het onderzoek omdat zijn drugshandel (de bioloog is een afnemer, om zijn experimenten mee te kunnen uitvoeren) niet aan het licht mag komen - De dominee heeft ethische bezwaren tegen dergelijke experimenten en wil de confrontatie eigenlijk liever niet aangaan. Maar hij wil wel uitzoeken wat er met zijn hulp in de huishouding is gebeurd Ik ben op zoek naar suggesties om de spanning op te voeren en om de theorie niet te droog te maken. Iemand?

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
- De dominee heeft ethische bezwaren tegen dergelijke experimenten en wil de confrontatie eigenlijk liever niet aangaan. Maar hij wil wel uitzoeken wat er met zijn hulp in de huishouding is gebeurd
Hoe weet de dominee dat die boer er iets mee te maken heeft? Hoe kan hij er bezwaren tegen hebben als hij niet eens weet dat die boer iets met haar verdwijning te maken heeft. Probeer misschien eens iets met een nieuw personage, die iets blijkt te weten, of op de achtergrond de zaak volgt. Een idee?

Lid sinds

10 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Marc van Lier,
Ik ben op zoek naar suggesties om de spanning op te voeren en om de theorie niet te droog te maken.
De theorie zoals je hier hebt uitgelegd is voldoende. Concentreer je op de personages, die dragen het verhaal. Geef elk van die personages steeds een hoofdstuk, laat hun handelen/drijfveren/twijfels/verlangens/ambities etc. zien. Jij kent het verloop van het verhaal, geef de lezer telkens een nieuw puzzelstukje.

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het is heel normaal om ergens in je verhaal een keer vast te komen zitten. Dat je een stuk tegen komt waarvan je denkt: ik kom gewoon niet verder. Gewoon niet. Doorwerken. Al schrijf je maar 50 woorden per dag. Op een gegeven moment schiet je uit die kramp en vliegt je verhaal weer voort.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou de theorie niet te ver uitdiepen. Als dat is wat je wilt doen, dan moet je denk ik een ander type boek schrijven. Richt je op de personages, zoals janpmeijers ook al zegt. En ook, hoe gaat het onderzoek te werk. Weet je al hoe het verhaal afloopt? Wordt de vrouw gered of niet. En als ze gered wordt, op welk moment is dat dan? Dat zijn ook dingen waar je over na kunt denken. Toen ik vast zat in mijn verhaal, ging ik kijken naar stukken waar ik wel verder aan kon. Het resultaat was dat ik in het midden wat open stukken had zitten, die ik wel dicht kon schrijven omdat ik het einde wist. Misschien helpt jou dat ook.

Lid sinds

10 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
- De dominee heeft ethische bezwaren tegen dergelijke experimenten en wil de confrontatie eigenlijk liever niet aangaan. Maar hij wil wel uitzoeken wat er met zijn hulp in de huishouding is gebeurd Ik ben op zoek naar suggesties om de spanning op te voeren en om de theorie niet te droog te maken.
Er komt nog een persoon in beeld. Een ontmoeting tussen de dominee en een schurk die gewetensbezwaren heeft om de vele zinloze moorden die hij heeft gepleegd. Een oorlogsveteraan die denkt naar de hel te gaan - niet kan slapen - een alcoholist. Hij draagt een geheim met zich mee. Is altijd gewapend en bovendien een MMA-expert. Hij gaat de dominee helpen.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wouw, wat een goede suggesties. Niet alleen heb ik nu een aantal nieuwe ideeën, maar ik krijg ook weer helemaal zin om te gaan schrijven! Bedankt voor alle tips!

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, Je hebt je suggesties al, toch voeg ik er eentje toe. Als lezer zou ik het personage van de bioloog te boeiend vinden om nog verrast te worden door hem als dader. Ik zou dus, omwille van de twist een andere dader zoeken, of eentje die misschien wel meewerkt met de bioloog, zodat juist de hoofdpersoon in de val gelokt wordt. En een gedwongen verwekker wordt van de hybride. Omdat dan de HP onderdeel van de plannen van de bioloog wordt, kun je het verhaal 'van dichtbij vertellen'. Plus een gruwelijke verwekkingsscene van de hybride wellicht. Hoe dan ook, ik vind het verhaal van de bioloog nu al fantastisch. Vriendelijks, Mender Marinus