Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

verhaallijn

Ik wil 3 verhaallijnen voorleggen die ik wil uitwerken. Er moet een zekere mate van avontuur en sensatie in voorkomen. Het is voor jongeren van 12+ die zijn opgegroeid met de digitale wereld. Welke spreekt het meeste aan? 1. Hacken: er moet een lek onderzocht worden dat bepaalde websites voor een week kan platleggen. 2. Ontmaskeren: bij het het bezoeken van een YouTube filmpje krijgt de kijker te horen dat er ingebroken gaat worden in zijn/haar buurt. Iemand moet besluiten de maker van het filmpje op te sporen. 3. Rampscenario: een nieuw virus stelt alle Smartphones van een type merk volledig buiten werking.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Probeer te zoeken naar een Noodzaak. Dan kan bij alle drie. Je Noodzaak hangt wel een beetje af van het team dat de problemen oplost. Kinderen van 12+ kunnen veel hebben (zie mijn toevoeging bij optie 1) maar je kan het ook wat milder houden en voor meer kinderen geschikt met de toevoeging bij optie 2). En de toevoeging bij optie 3 maakt het geschikt voor jongeren die de techniek erg spannend vinden. In alle drie gevallen hangt er Echt wat van af. En dat maakt het spannend. Ik weet zeker dat jij ook dingen kan verzinnen bij 1, 2 en 3 waardoor er Echt Wat Vanaf hangt. 1- bepaalde websites, een week, jammer als het Youtube is, maar daar valt omheen te werken. Maar wat nu als een terroristische organisatie/ een of andere gek allerlei sites die speciaal voor kinderen zijn hackt en daar enge plaatjes post? 2- Er gaat ingebroken worden, maar niet zomaar ergens, er gaat ingebroken worden bij de mevrouw die zich zelf niet kan verdedigen (oud, is gehandicapt), en ze is nog wel zo aardig! Dit moet voorkomen worden en ze mag van niks weten. 3- een nieuw virus stelt alle smartphones van 1 type uit. Maar dan ook van het volgende type. En het volgende. Dan van een ander merk. Zelfs de hacker heeft het niet meer onder controle. En bij gebrek aan telefooncellen, in een wereld die helemaal afhankelijk is van communicatie, moet dit gestopt worden voordat alle telefoons stuk zijn. Succes met het vinden van jouw Noodzaak!

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ceridween Ik heb optie 2 gekozen waarmee ik al aan de slag ben gegaan. Ik heb bedacht dat de inbreker van het filmpje in feit op zoek is naar een oude computer. Deze blijkt achteraf niet te liggen op de plekken waar hij heeft gezocht. Daarom vertrekt hij met een gebrande dvd met het filmpje erop weg. De computerwinkel, de straten een politieagent, de ouders en een vriend zijn de plekken en personages van de hoofdpersoon. Wat jij voorstelt bij optie 2 vind ik ook interessant, alleen een oude mevrouw is wel erg eenvoudig. Het geheim van de oplossing van het niet weten is wel goed gevonden.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha, ja, je kunt het zelf natuurlijk moeilijker maken. En verhalen over computers doen het prima tegenwoordig!