Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

verhaal uitbreiden

Hallo allemaal, Zelf vind ik dat ik een aantal mooie verhaalideeën klaar heb liggen om te gaan schrijven. Echter in mijn vorige verhalen kwam ik niet veel verder dan de 25.000 woorden, terwijl mijn doel was daar overheen te gaan. Zou dat dan aan mijn verhaal kunnen liggen? Had het uitgebreider moeten zijn? Meer side-plots? Of zou het aan de schrijfstijl kunnen liggen? Alvast bedankt. Gr. Mike

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Lastig om te zeggen als je het verhaal niet kent... Ik zie een verhaal eigenlijk als een reeks van gebeurtenissen die je in scènes uitwerkt. Deze moeten allemaal een doel hebben binnen het manuscript. Zomaar scènes toevoegen om meer pagina's te krijgen is sowieso af te raden. Als een verhaal voor jouw gevoel af is na 25000 woorden dan moet je er niet meer teveel aan sleutelen alleen omdat je wil dat het dikker wordt. Het moet vanuit het verhaal komen. Meer subplots zou kunnen werken, maar het lijkt mij persoonlijk lastig om die achteraf nog toe te voegen zonder dat het gekunsteld aanvoelt. Op een gegeven moment krijg je als het goed is een idee van je eigen schrijfstijl en hoeveel woorden je nodig hebt om een bepaalde gebeurtenis goed neer te zetten. Als je dan van tevoren een outline maakt, kan je een redelijke inschatting maken van het aantal pagina's dat het in beslag zal nemen. In dit stadium is het makkelijker om subplots toe te voegen.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zou dat dan aan mijn verhaal kunnen liggen? Had het uitgebreider moeten zijn? Meer side-plots? Of zou het aan de schrijfstijl kunnen liggen?
Het is je leeftijd.

Lid sinds

8 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je verhaal af is na 25000 woorden, lijkt het me niet je schrijfstijl te zijn. Dan ligt het eerder aan het plot. Je kunt deze dan wel uitbreiden (in de breedte en diepte), al moet je er voor zorgen dat je je niet blindstaart op lengte. Als een verhaal niet meer woorden nodig heeft, dan zal je uiteindelijk het geheel teveel verzwakken door toch verder te gaan. Maar uiteindelijk lijkt het me vooral het plot te zijn. En kortere verhalen vind ikzelf geen enkel probleem. Er is, vind ik, nooit een verplichting om een volledige roman te schrijven :)

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik ben het eens met Zieveraar. Mij lukt het niet om een volledige roman te schrijven, mijn verhalen zijn altijd na maximum 20000 woorden verteld. Nou ja ... heel zeldzaam krijg ik eens 50000 woorden geschreven ;) maar dat is me nog maar 1 keer overkomen. Als het verhaal verteld is, is het verteld. Dan ga ik niet nodeloos nog extra woorden toevoegen, gewoon om een grotere hoop te hebben.

Lid sinds

5 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dit lijkt me eerder een geschenk dan een gebrek. Als beginnend schrijver kan je je beter toeleggen op kortverhalen, en dat lijkt voor jou de natuurlijke schrijfvorm. De grote ideeën komen later wel.