verhaallijn

3 reacties [Laatste bericht]
SchrijvenNico
Laatst aanwezig: 1 week 2 dagen geleden
Sinds: 20 Aug 2013
Berichten: 514

verhaallijn

Ik wil een verhaallijn voorleggen voor een schrijfwedstrijd voor kleuters. Zelf bedacht en naar mijn idee leuk! Het moet gaan over de gelijkheid tussen de verschillende volken op aarde. En dat het een beter is om van elkaar te houden. Mijn vraag of het aanspreekt?

1. Piet is een Nederlandse jongen die een feestje wil geven vanwege zijn verjaardag. De hele buurt mag komen in het grote huis, wat de vriendschap tussen al zijn vriendjes zal bevorderen. Zijn moeder is een Indo en gaat op aanraden van Piet lekker Indisch koken voor de buurt. Zijn vriendjes komen uit Turkije, Suriname, Spanje, Marokko en China.

2. Een paar dagen voor het feest hoort moeder dat het Turkse vriendje niet kan komen: de Ramadan eindigt met het Suikerfeest op dezelfde dag. Daarom verzet ze met Piet de datum en besluit dat ieder buurtjongen een 2de cadeautje meeneemt.

3. Voor de Turkse jongen heeft ze een extra verrassing: zijn oud-tante komt op bezoek omdat ze het Suikerfeest niet kon vieren wegens ziekte. Ze is uiteindelijk blij dat haar neef in het veilige Nederland mag wonen.

Ik vind dat dit geschreven kan worden in 900 woorden.

Reacties

Meikiepeik
Laatst aanwezig: 2 weken 1 dag geleden
Sinds: 30 Mrt 2015
Berichten: 505

Leuke verhaallijn!
Misschien voor de andere buitenlandse kinderen (de Chinees, Surinamer, Spanjaard en Marokkaan) ook nog iets speciaals maken, zodat de kinderen van elk land iets leren. Een idee?

900 woorden?

Je kunt dit verhaal schrijven in zoveel woorden als je maar wilt.
Je kunt er zelfs een heel boek over schrijven, het is maar net hoe gedetailleerd je wilt zijn.

Gr. Mike

Ooit zal er een dag komen dat ik meneer Koch de hand mag schudden, en mag zeggen dat zijn werk niets is. http://www.mjvanholsteijn.nl

Els Mertens
Laatst aanwezig: 22 weken 4 dagen geleden
Sinds: 27 Mei 2014
Berichten: 723

Het lijkt me wel leuk, alleen begrijp ik het deel van het tweede kadootje niet. Waarom allemaal kadootjes voor het andere jongetje? Die heeft toch niks met die verjaardag te maken?

Ik denk dat er voor een kleuterverhaal veel te veel aan de gang is.

Waar ik eerder voor zou opteren is dat Piet zijn feest verzet en dat hij dan naar het suikerfeest mag. En dat dat het verhaal is.

Ik denk dat ik weet welke wedstrijd, wilde er zelf ook aan meedoen, maar woon helaas niet in het koninkrijk der Nederlanden wink

SchrijvenNico
Laatst aanwezig: 1 week 2 dagen geleden
Sinds: 20 Aug 2013
Berichten: 514

#Meikiepeiki

Het is mij niet de bedoeling een boek te schrijven.

Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!
  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!