Lid sinds

4 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

namen voor personages

Ik schrijf een boek en ik vind het geven van een naam aan een personage vaak heel leuk maar veel van mijn bedenksels zijn erg ongewoon, zoals Briseis, Kenta en December. Is dat erg?

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Briseis en Kenta zijn echt prachtige namen! Het ligt natuurlijk heel erg aan wat je schrijft. Als je een verhaal schrijft dat zich in het Engeland van de middeleewen speelt, gebruik je bijvoorbeeld geen erg moderne namen of namen die uit Azië komen, tenzij je een personage hebt dat ook echt uit Azië komt. Maar is je personage gewoon een boerenzoon met Engelse ouders, dan kan dat natuurlijk niet. Als je verhaal zich afspeelt in een wereld die je zelf hebt verzonnen, ben je helemaal vrij in het kiezen van je eigen namen. Sommige mensen gebruiken bestaande namen (Jaap, Sam), anderen gebruiken namen die helemaal zelf bedacht zijn (zoals Briseis en Kenta dus), en weer anderen gebruiken soms bestaande namen en soms zelf bedachte namen.

Lid sinds

5 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat een mooie namen! Vooral December spreekt me aan! Nee, het is helemaal niet erg dat je zelf zulke originele namen verzint. Dat is juist leuk! Maar, zoals Suicune ook al zei, een naam roept wel een bepaald idee van een persoon op. Bijvoorbeeld als iemand Fleur heet, dan roept dat bij mij een ander beeld op dan iemand die Classandra heet. Of, om nog maar even een ander voorbeeld te noemen, ook de standaard namen roepen een ander beeld op dan originele. Als iemand Emma, Sophie of Tessa heet, dan roept dat een ander beeld op dan inderdaad Briseis of Kenta. Bij Emma, Sophie of Tessa denk ik eerder aan een doorsnee meisje van deze tijd, maar bij Briseis of Kenta aan een sterk persoon. Gelukkig 2016 toegewenst!

Lid sinds

7 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
[...] December. Is dat erg?
Ja, eigenlijk wel. Mijn echte naam is Vierentwintig, en daar ben ik behoorlijk mee gepest. Mijn vader kon niets anders verzinnen - zijn naam was Drieëntwintig. Stel dat December een heel vrolijk meisje is - dan heb ik als lezer moeite met deze naam. Stel dat zij heel neerslachtig is - dan is het zelfs uitermate fantasieloos.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Welke namen je kiest en of ze kunnen of niet, hangt voor mij erg veel af van de setting van je boek. Zoals al werd aangehaald: als je boek gaat over een aziatische familie, dan lijken deze namen een beetje vreemd. Maar in veel andere settings kunnen ze wel. Briseis en Kenta vind ik super. December vind ik dan weer wat minder, maar dat is echt een persoonlijke voorkeur. En verder, ik heb nog nooit een boek naast me neergelegd omdat ik de naam van het hoofdpersonage niet mooi vond :)

Lid sinds

4 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
December vind ik persoonlijk niet echt in hetzelfde "thema" vallen als namen zoals Kenta en Briseis, als je begrijpt wat ik bedoel... Voor wat voor soort verhaal is het, als ik vragen mag? Als het gewoon in het hier en nu afspeelt kunnen naar mijn mening alle namen worden gebruikt die in je hoofd opkomen. Kijk maar om je heen. Er heet zelfs iemand North West tegenwoordig. :p P.S. Is Briseïs niet de naam van een prinses uit de Ilias? Knap juist dat je net zo'n klassieke namen kunt bedenken als de legendarische Homerus ;)