Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

introductie personages op de achtergrond

In een verhaal komen ook personages voor die niet worden voorgesteld. Deze komen later in het verhaal door een confrontatie of toeval naar voren. Wat is dan een goede manier om ze als bij-personen en zonder voorstelling in het verhaal te plaatsen?

Lid sinds

6 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zou je iets kunnen laten doen waardoor de aandacht even kort op ze gevestigd wordt, zonder dat de hoofdpersoon hier verder iets mee te maken heeft. Voorbeelden: - Een stelletje dat staat te bekvechten - Een telefoon van een meisje gaat af Geef personen dan wel voldoende details mee om daar later op terug te kunnen pakken. Bijvoorbeeld: - Een stelletje staat te bekvechten. Die man moet echt veel ouder zijn dan die blonde bimbo, denkt de HP, maar zij heeft genoeg dure sieraden om om te zien waarom ze toch bij hem blijft. - Een telefoon gaat af. Het gezicht van het meisje dat de Iphone uit haar tas vist, wordt bijna net zo rood als haar haren. En later laat je de HP even denken 'waar ken ik die van?' Even kort terugpakken voor de lezer, en door met je verhaal. Het kan ook dat de HP het vergeten is, maar het personage de HP juist herkent van zo'n momentje. Hopelijk kun je hier wat mee!

Lid sinds

8 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je zou het zelf eens moeten proberen. Een verhaal schrijven waarbij je personages plots opvoert waar je eerder nog niets over gelezen hebt. Dat verhaal herschrijf je dan naar één waarbij je de personages al eens zijdelings belicht. Je zal merken dat de tweede versie natuurlijker over zal komen. Ook al kom je in het echte leven soms zomaar mensen tegen die misschien wel voor een wending kunnen zorgen, in een verhaal komt dit niet als echt over. Je zou je dan ook kunnen afvragen of deze personages echt wel nodig zijn voor je verhaal. Je verhaal zou sterker kunnen worden als je al een bestaand personage gebruikt in plaats van een nieuw.