Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wending in het verhaal

Ik ben met een verhaal bezig waarin een bepaalde scene een reden moet zijn om iets niet te doen. Een boswachter heeft een brief gekregen om een sleutel te vinden die op zijn terrein zou liggen. Twee scholieren vernemen ook wat erin de brief staat en willen meehelpen met zoeken. Waarom zouden ze beter niet zoeken? 1. het is al laat in de middag en het wordt snel donker 2. er kan niet gezocht worden omdat het heideterrein is afgesloten voor werkzaamheden 3. de militairen (die trainen op het terrein) gebruiken de heide om te oefenen. 4. er is kortgeleden een bosbrand geweest en het heeft tijd nodig om de heide te herstellen. Ikzelf denk aan punt 3 omdat de militairen ook tijdelijk wonen in de nabijgelegen bunker. Punt 1 vind ik te makkelijk, punt 2 is te onwaarschijnlijk en punt 4 houdt ik als reserve.

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
SchrijvenNico, Ik heb geen verstand van boswachters en van militairen, maar vraag mij wel af of de boswachter nog een gebied bewaakt waar militairen hun oefeningen doen. Ik dacht toen ik over heidevelden las en kinderen die daar niet mochten komen aan de adder. Misschien zijn er de laatste tijd veel adders gesignaleerd door de boswachter en mogen de kinderen er daarom niet heen. Zomaar een idee. Succes!

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Punt 3 zou wellicht kunnen maar als ik de boswachter was, zou geen van de bovengenoemde redenen mij tegenhouden om naar de sleutel te gaan zoeken. Aannemende dat de sleutel toegang geeft tot iets heel belangrijks.

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ze echte kogels gebruiken wordt die heide hermetisch afgesloten. Dat is eerder een kwestie van we KUNNEN er niet in en niet van we MOGEN/WILLEN er niet in. Maar goed... dan zal je het zoeken wel moeten uitstellen... Maar het lijkt me sterk dat militairen in een openbaar gebied met scherp gaan schieten. Ik heb geen flauw idee wat ze allemaal doen tijdens die trainingen van ze, maar gedurende een ouderwets potje Stratego op eigen manschappen (het zijn immers oefeningen) gebruiken ze volgens mij eerder losse flodders...

Lid sinds

5 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Tegenwoordig moeten ze toch zelf Pang Pang! roepen? :D
Ik heb begrepen dat ze hun mitrailleurs hebben vervangen door afgebroken takken en hun granaten door dennenappels. Was de dienstplicht nog maar niet afgeschaft. :crybaby:

Lid sinds

9 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kan het misschien beter van een andere kant bekijken. Waarom zouden ze net wel op dit moment moeten gaan zoeken? Waarom is het zo dringend om die sleutel te vinden? 1. Sterft er iemand als ze de sleutel niet op tijd vinden? 2. Zit er nog iemand anders achter de sleutel aan en mag hij/zij deze niet als eerste vinden? Je moet je personages een reden geven om door te gaan en dan kan je natuurlijk een reden zoeken waarom het gevaarlijk zou kunnen zijn. 1. Militairen die op oefening zijn in het gebied waar de sleutel ligt. 2. Een tweede groep die op zoek is naar de sleutel. 3. De bosbrand die nog bezig is en dreigt het gebied te verwoesten waar de sleutel ligt. 4. ... Probeer er altijd voor te zorgen dat als ze van iemand iets niet mogen doen, er toch een reden is waarom dit wel gedaan moet worden en liefst zo snel mogelijk. Dan plaats je je personages opnieuw in een conflict waar ze zich uit moeten zien te redden. Veel succes.

Lid sinds

6 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je kan het misschien beter van een andere kant bekijken. Waarom zouden ze net wel op dit moment moeten gaan zoeken? Waarom is het zo dringend om die sleutel te vinden?
Dat vroeg hij niet. Maar ik ben het eens met schrijvengeluk, misschien is het eens niet mogelijk dat een boswachter dienst heeft terwijl de militairen hun oefeningen doen. Punt 3 zou ik wel zelf persoonlijk kiezen (als het mogelijk is). Succes verder :D