Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Verliefd laten worden

In het boek dat ik aan het schrijven ben, wil ik graag twee personages verliefd op elkaar laten worden. Helaas is dit belangrijk voor het plot. (anders had ik het er wel uitgelaten!) Ik heb een deel van het hoofdstuk geschreven en door iemand anders laten lezen. Wij beiden kwamen tot de conclusie dat er je geen gevoel van verliefdheid tussen de personages ziet ontstaan, zelfs niet een klein beetje. Mijn vraag is dus eigenlijk hoe laat ik mijn twee personages verliefd op elkaar worden? en voornamelijk hoe beschrijf ik dat? m.v.g Marloes

Lid sinds

14 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ehhh... :-) Nee, serieus, dat is best moeilijk. Wie wordt eerst verliefd? En dan kleine dingen. Een blik, een tinteling, een extra sterk positief of negatief gevoel. maar eerlijk gezegd ben ik zelf ook nog bezig om uit te puzzelen hoe je dat nou doet - door een paar YA 's te lezen waarin het gebeurd. Maar dar zeggen ze vaak iets als: nee, ik kon niet verliefd worden op die!

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wat Ceridwen zegt is echt de beste tip: lees een boek waarin twee personages verliefd op elkaar worden - en maak aantekeningen. Wanneer weet je als lezer voor het eerst dat ze elkaar leuk vinden? En is dat pas als ze tegen elkaar zeggen 'ik ben verliefd op jou', of merk je het al eerder? Misschien hebben hier nog mensen goede boekentips, bijvoorbeeld een YA die er helemaal om draait dat die twee personages verliefd op elkaar worden.

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
De boeken van Jill Mansell zijn heel goed aan te raden. Die kan dit echt supergoed weergeven. Het ligt hem meestal in subtiele details.

Lid sinds

9 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Als je wilt kunt je het stukje dat je geschreven hebt misschien op proeflezen zetten, met deze vraag erbij. Dan krijg je misschien nog specifiekere tips.

Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Show don't tell. Verwerk kleine hintjes in je verhaal. Blozen als ze elkaar aankijken. Elkaar hand aanraken. Steeds vaker aan die persoon denken. Naar twijfels of het wederzijds is en zo kun je het verder uitbouwen. Wat Diana zegt is een goede. Heb je een stukje op proeflezen staan, dan is het voor ons makkelijker om specifieker tips te geven