Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

hoofdpersoon dood

Hallo lezers en schrijvers, Ik ben van plan om een trilogie detective te schrijven. In het laatste deel ben ik van plan om de detective voor een keus te zetten. Óf de detective gaat dood, óf een andere grote groep mensen gaat dood, in die groep zit zijn dochter. Zou het een goed idee zijn om de detective ervoor te laten kiezen dat hijzelf dood gaat. En dat hij dan de held is? Of zou dat voor de lezers heel teleurstellend zijn. Ik kan er ook voor kiezen dat de detective een manier vind om beide te voorkomen, maar dat is best cliché. Wat vinden jullie? m.v.g. Mike van Holsteijn

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Dat is echt iets wat je zelf moet kiezen. Het ligt heel erg aan hoe je schrijft, wat de situatie is. Schrijf je boeken, als je op dat punt bent, kies wat het beste voelt. Terzijner tijd zul je het toch laten proeflezen door mensen en dan kun je het alsnog aanpassen als je door hen van mening veranderd. Succes

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik denk niet dat er zoiets is als "de lezers". Schrijf het gewoon zoals het jou het beste lijkt, en ook het beste bij het personage past. Persoonlijk houd ik niet van "helden" maar ik kan me voorstellen dat er ook mensen zijn die niet graag een verhaal lezen vanuit het standpunt van een klootzak of lafaard die zijn eigen leven boven dat van een grote groep mensen/zijn dochter verkiest. En de derde manier, dat hangt er maar vanaf hoe je het brengt, een happy end kan geforceerd overkomen maar dat hoeft niet.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
George R.R. Martin zou het wel weten :) Het is niet gebruikelijk om de hoofdpersoon van een detective-serie dood te laten gaan. Het gaat er inderdaad om: wat bevalt jou (de schrijver) het beste? Als je iedereen laat overleven, moet je wel zorgen voor een aannemelijke wending. De meeste lezers houden niet van een deus ex machina.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Het is sowieso niet gebruikelijk om een hoofdpersoon te laten sterven. Maar in dit geval kan het qua verhaal heel goed en... gaat schrijven er niet om dat je dingen doet die niet gebruikelijk zijn?

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Óf de detective gaat dood, óf een andere grote groep mensen gaat dood, in die groep zit zijn dochter.
De meeste vaders sterven voor hun kroost. Maar als jij overtuigend kunt brengen dat hij alles en iedereen (inclusief zijn dochter) in de steek laat, lijk me dat een heel mooi einde. Maar ik ken de rest van het boek niet.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
bedankt voor de reacties allemaal! Ik zit nog in de beginfase van de trilogie. Ik ben nu alleen de verhaallijn nog aan het schetsen. Ik hoop dat ik een beter beeld zal krijgen over wat het beste is naarmate ik verder kom in het verhaal. Nogmaals bedankt voor alle reacties!

Lid sinds

6 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik was een boek aan het schrijven met een bepaald einde in gedachten, maar naarmate ik daar dichter bij in de buurt kwam bleek dat dat gewoon eigenlijk niet kon. Dus gooide ik het om.

Lid sinds

14 jaar 3 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Oei, daar zou ik wel voorzichtig mee zijn. Dat kan ook heel makkelijk zo'n Pam Ewing 'het was maar een droom' gevalletje worden. Hoewel het nu heel cult is om je pony weg te blazen en te zeggen 'O ja, dat was het seizoen van Dalles waarin alles een droom was, cool,' waren er toen behoorlijk wat mensen heel boos :-).

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik voeg maar een optie toe :) Het hangt natuurlijk af van de situatie, maar zonder verdere informatie gaat mijn stem naar dat hij echt doodgaat, dat raakt toch meer. Eventueel met een kleine twist aan het einde, zoals een brief / testament waaruit blijkt dat hij al wist dat dit zou gebeuren, maar geen uitweg zag en met een afscheidsboodschap aan zijn dochter, zoiets.

Lid sinds

5 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Bedankt voor de reacties, Ik heb inderdaad ook zo'n sherlock Fake overwogen, maar dan wel op een andere manier: Hij laat de politie ervoor zorgen dat het overal op social media komt te staan, zodat het meesterbrein denkt dat hij dood is. Maar als lezer weet je dan wel gewoon wat er aan de hand is Maar nogmaals: ik denk dat ik maar moet gaan beginnen met schrijven en kijken wat het beste is. m.v.g. Mike

Lid sinds

5 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik heb inderdaad ook zo'n sherlock Fake overwogen, maar dan wel op een andere manier: Hij laat de politie ervoor zorgen dat het overal op social media komt te staan, zodat het meesterbrein denkt dat hij dood is.
Een meesterbrein is natuurlijk niet voor niks een meesterbrein: een corrupte politieagent is zo gevonden. In ieder geval, heel veel succes!