Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

titel en genre

Wow hallo daar! Ik ben bezig met het schrijven van een boek, ik gok erop dat ik niet de enige ben. Genre Het boek gaat over een architect uit Denemarken, die om de week in Boston en in Milaan woont. hij restaureert kerken. Hij lijkt in eerste instantie een redelijk excentriek persoon, maar er worden telkens dingen verteld waardoor je je af gaat vragen of hij wel is wie hij zegt. Elk hoofdstuk heeft een nieuwe verteller die zijn kijk op de hoofdpersoon (genaamd Oskar Vilhelm Lundqvist), op zichzelf en op de wereld. Er komt (tot nu toe) geen dialoog in voor. Ook komen er gedichtjes en brieven in voor die de hoofdpersoon geschreven heeft. Dat is een korte beschrijving van waar het boek over gaat. Ik ben niet zeker onder welk genre zo'n verhaal zou vallen. Kan iemand mij helpen? Titel In de naam van de hoofdpersoon heb ik symboliek gebruikt. Oskar: de speer van god, Vilhelm: de vastberaden beschermer en Lundqvist: de tak van een lindeboom. Deze namen vond ik passen bij het karakter van de hoofdpersoon. Ik had het idee om het boek "een tak van de lindeboom" te noemen, naar de achternaam. Is dat een aantrekkelijke titel, als je kijkt naar bovenstaande beschrijving van het verhaal? Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen. Alvast bedankt!

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Het spijt me, L.V. Maar ik vind de titel niet aantrekkelijk, ook al is hij mooi symboliek. Ik kan het lastig uitleggen, hij ‘pakt' me gewoon niet helemaal, snap je? Verder heb ik toch neg iets te weinig informatie om over het genre te beoordelen, of om met suggesties te komen over de titel: -Wat wordt er over de hoofdpersoon verteld? -Achtergrondinformatie hoofdpersoon -Wie is hij echt? ‘De speer van de god’ klimkt dan wel weer interessant als titel. De lezer gaat zich dan afvragen waarom dat nou weer de titel is, en jij weet als schrijver dat die komt van de naam, maar de lezer heeft daar geen idee van. Overigens, het lijkt me een heel interessant verhaal :D

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Speer van God grijpt mij inderdaad ook meer dan Tak van de Lindeboom, maar dat is natuurlijk subjectief. Als je verhaal spanning opbouwt rond de vraag: "wie is de hoofdpersoon echt", dan neig ik naar het labeltje thriller of detective. Even grosso modo: moet ik meer in de richting van Eco's De pendule van Foucault / De naam van de roos of richting een Dan Brown?

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Onder de boog van de wereld De gebogen hemel Atlas Borealis Bårsten (Met dank aan de titelgenerator)

Lid sinds

7 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk heel goed naar dat plaatje links van deze (en al mijn andere) reactie (-s). Echt heel goed. Wat zie je? Wat zie je echt? En wat denk je te zien? Is dat hetzelfde?
Ik ben bezig met het schrijven van een boek, ik gok erop dat ik niet de enige ben.
Om een goed schrijver te worden moet je dit minstens één keer in je leven gedaan hebben: * koop een papieren krant, maakt niet uit welk merk, maar wel een landelijk & doordeweeks exemplaar * knip alle letters, groot en klein, uiterst zorgvuldig uit * sorteer de snippers op alfabet * definieer de verhouding van het gebruik van de letters op basis van de hoogte van de onderhavige stapels * deel je verkregen inzicht met de rest van de wereldbevolking door hier die bestseller over te schrijven Succes verzekerd! Zo. Nu ga ik even kakken.

Lid sinds

5 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Als ik de synops lees dan denk ik eerder je niet te hoogdravend in de titel moet zijn. Het pakt me niet en leid af van de inhoud. Waarom niet iets meer simpel als: Het raadsel Lundqvist.