Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker

1 personage

(Ik kon even geen beter onderwerp bedenken, sorry) Ik heb een idee in mijn hoofd voor een verhaal over een meisje dat zich in een sociaal isolement bevindt. Nu vind ik het alleen erg lastig om het personage wat 'te doen' te geven als er geen andere personages bij betrokken zijn. Het personage zelf moet in zo'n geval erg 'bijzonder' zijn om het verhaal interessant te houden. Hebben jullie misschien tips hiervoor? :) Hoe doen jullie dit zelf bijvoorbeeld?

Lid sinds

5 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Begrijp ik goed dat er helemaal geen andere karakters in voorkomen? (Dat lijkt mij niet zo'n makkelijk idee.) Ik roep maar de eerste dingen die bij mij opkomen: - Ook iemand die alleen is, heeft een verleden. De persoon kan aan het verleden terugdenken. (En in dat verleden speelden misschien wel andere mensen een rol?) - Ook iemand die alleen is moet eten, slapen, boodschappen doen, huishouden doen, wassen etc.. Hoe komt hij/zij aan geld? - Ook iemand die alleen is, denkt aan de toekomst, maakt plannen etc.. (Ga ik een wandeling maken, of blijf ik in bed liggen? Wat eet ik vandaag? Ga ik wel of niet koken?) Iemand die alleen is kan fantaseren. (Hoe ga ik dood?) Dat fantaseren kan ook heel ver gaan. (Spring ik van het balkon?) Iemand kan allerlei waandenkbeelden hebben, waarbij hij/zij dus niet meer de realiteit en de verbeelding kan scheiden. - Ook iemand die alleen is, kan de krant lezen, of een boek; het nieuws volgen, tv kijken. Hij/zij kan daar een mening over hebben. Er wel of niet emotioneel op reageren. Ik ben het er niet mee eens dat het personage heel bijzonder moet zijn. Ook heel saaie gebeurtenissen/gedachten kunnen heel boeiend verteld worden. Dat is nu juist de uitdaging! (Het omgekeerde kan ook: een heel spannende plot kan oersaai verteld worden.) Veel succes! A.Kroeze

Lid sinds

6 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
In het hele verhaal zullen natuurlijk wel andere karakters komen. Ik had het anders moeten omschrijven: ik doelde op de (eerste) scènes die ik in mijn hoofd had en daarbij wordt enkel geen echt contact gemaakt met andere karakters. Bedankt voor je reactie en ideeën, daar kan ik denk ik wel wat mee! Wat betreft je laatste uitspraak: dat is ook zeker waar. Dank!

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Een verhaal over een personage in isolement zal in se heel anders zijn dan een verhaal over een personage dat vrolijk door de wijde wereld trekt. Zo'n einzelgänger-verhaal zal misschien veel zwaarder leunen op gedachten, angsten, kleine handelingen, interne monologen, misschien zelfs dromen. Het is een onconventionele setting, dus wees niet bang om onconventionele stijlen uit te proberen. Kun je hele hoofdenstukken in het hoofd van je personage af laten spelen zonder één handeling te omschrijven? Kun je herinneringen aan drukke dagen samen laten smelten met het heden? Experimenteer.