Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ervaring met biografie schrijven?

Hallo allemaal, In het verleden heb ik een aantal boeken gepubliceerd. Hierbij ging het in de meeste gevallen om fictie. Nu ben ik benaderd om een biografie van iemand te schrijven. Hoewel ik wel zo'n beetje weet hoe ik het wil gaan aanpakken en wie ik wil benaderen om tot een goed verhaal te komen, heb ik natuurlijk maar weinig ervaring met het schrijven van dit genre. Zijn er mensen die hier meer ervaring mee hebben en tips kunnen geven? Misschien dat er dingen zijn waar ik nog niet aan gedacht heb... Ik zou graag van jullie horen. Overigens zal ik jullie tijdens het schrijven op de hoogte houden van de ontwikkelingen (indien gewenst). Hoewel ik druk ben met de voorbereidingen gaat het werkelijke schrijf- en interview- gedeelte pas na mijn vakantie van start. Dit zal in augustus zijn. Hopelijk hoor ik van jullie!

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi daar! Een biografie moet eerlijk zijn, maar privacy - die eventueel gewenst wordt - mag niet geschonden worden. Voor de rest is het vooral de kunst om je "in te leven" in ;) het personage en zoveel mogelijk over hem/haar te weten te komen. Zorg er ook voor dat je lezer niet het "opsommingsgevoel" krijgt, zo van: "Toen hij/zij zo oud was dit, maar daarvoor dit. En een poosje later.... Maar op een dag...." Persoonlijk vind ik ook data minder fijn om te lezen. Hopelijk kan je er iets mee! Groetjes, Jorane ;)

Lid sinds

11 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Hallo Utrecht, wanneer je in het zoekveld iets intikt als biografie schrijven krijg je een ris aan topics met informatie. Probeer dat eerst eens. En we blijven natuurlijk graag op de hoogte van je vorderingen, Misschien tzt iets voor Boekpresentatie?

Lid sinds

6 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn favoriete boek is "Harpo Speaks!" en dit is een biografie over komiek Harpo Marx. Grotendeels is dit wel omdat Harpo erg interessant persoon was die gekkere dingen mee gemaakt heeft in het echte leven dan in zijn films, maar ook omdat dit boek erg makkelijk weg leest. Harpo zelf kon slecht schrijven, en werd geholpen door Rowland Barber. Zelf vind ik het wel belangrijk dat er niet constant door de tijd heen gesprongen wordt in een biografie. Af en toe een bruggetje naar latere gebeurtenissen is goed, maar het wordt wat lastig om je in iemand's jeugd in te leven als dit verhaal constant onderbroken wordt.