Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

te afstotend?

Hallo, Ik ben net begonnen met het schrijven van een boek maar nu zit ik met een 'probleem'. In mijn boek heeft mijn Hoofdpersoon (een man) gezoend met een andere man, dus homoseksualiteit. Veder zal het in het boek niet veder gaan dan dat maar zal dit lezers afschrikken?

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sommige lezers wel ja. Vraag is: moet je je daar druk over maken? Er zijn ook lezers die afgeschrikt worden door een moord. Of door vloekwoorden. Of door blote voeten. Jij schrijft het verhaal, jij bepaalt wat er gebeurt. Persoonlijk word ik eerder afgeschrikt door spelfouten dan door zoenende mannen:
Veder zal het in het boek niet veder gaan dan dat maar zal dit lezers afschrikken?

Lid sinds

13 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dat zal vast wel voor een aantal mensen afstotelijk zijn. Maar dat geldt ook voor mensen die iets tegen vloeken hebben, of tegen horror, fantasy of weet ik veel wat. Wat Ostinato zegt, jij schrijft het verhaal, jij bepaalt wat er gebeurt. En je hebt natuurlijk ook mensen die juist daardoor geïnteresseerd worden in een verhaal. Tenminste, ik wel.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
[...] zal dit lezers afschrikken?
Ja. Je zou dit in de allerlaatste regel kunnen vermelden. Dan kunnen die geschrokken lezers het boek direct in het hellevuur gooien. "Hij zoende hem, dus hij en hem zijn homoseksueel." :o

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hi Dracus, Of homosexualiteit in je boek "afstotend" is ligt geheel aan het publiek. Schrijf je voor een bepaalde doelgroep, waarvoor het moeilijk ligt? Is de geaardheid van je personage eigenlijk belangrijk in het verhaal? anders kan je er 'voor de zekerheid' voor kiezen om de zoen er uit te schrijven. Kies zelf hoe belangrijk de geaardheid en de zoen zijn voor het personage/verhaal. Zelf zou ik het laten staan, mits het een functie heeft.

Lid sinds

5 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn hoofd persoon is bisexueel en je hoort in het begin van het verhaal steeds een 'hij' figuur die er nu niet meer is daar schuilt ook nog een heel verhaal achter en later blijkt dat de man te zijn waarvan je dacht dat die vreemd ging met zijn vrouw beetje cliché misschien wel van me.