Start » Forum » Het schrijfproces » Stijl en techniek » sci-fi / paranormaal verhaal 'kleur' geven.

sci-fi / paranormaal verhaal 'kleur' geven.

1 reactie [Laatste bericht]
datenshi
Laatst aanwezig: 5 jaren 39 weken geleden
Sinds: 30 Jun 2012
Berichten: 48

sci-fi / paranormaal verhaal 'kleur' geven.

Ik ben een beetje aan het oefenen met verschillende genres, en ik ben nu bezig met een beetje een verhaal rond het sci-fi / paranormale. Voor iedereen die bekend is met de x-men serie, het is daarmee te vergelijken.

Wat me niet wil lukken, is om er naar mijn gevoel wat "kleur" in te brengen. Als ik het verhaal nalees oogt het slap en eentonig. Ik heb al geprobeerd op wat te werken met show-don't-tell, een beetje een goede balans vinden, maar dat helpt naar mijn gevoel niet heel erg. Dialogen heb ik nog niet aangepast op de karakters zelf, misschien dat het daardoor komt, en dat ik de karakters dus meer een eigen identiteit en persoonlijkheid moet geven, dat ze verder uit elkaar liggen. Ik mis namelijk ook het gevoel bij de dialogen, bij mijn andere verhalen voelde ik de gesprekken en de emoties echt.

is er iemand die enkele veel gemaakte fouten in dit genre kent en me zo misschien iets op weg kan helpen? of iemand die het verhaal wil doorlezen om te zien wat er mis is. Het zijn nog slechts zo'n 900 woorden, dus het valt nog redelijk mee qua hoeveelheid.

bedankt!

Zelfs aan de grootste meesterwerken zijn aspecten vele malen opnieuw gemaakt, en regelmatig zei de maker "het is nog steeds niet perfect". Niets is goed bij de eerste poging, en niets zal ooit het perfecte werk zijn waar iedereen interesse in heeft.

Reacties

Thérèse
beheerder
Laatst aanwezig: 2 uren 35 min geleden
Sinds: 2 Aug 2009
Berichten: 5947

Ik weet niet hoeveel tekens die 900 woorden hebben, maar je zou ze op Proeflezen kunnen laten bekijken - en als het te veel tekst is, een deel ervan.

Psychologie van het personage - wat is het en hoe beschrijf je het? Lees het hier: https://www.mboox.nl/blog/https:--www.mboox.nl-sep...

  • THEMA Kan schrijven je leven redden?
  • Hoe beschrijf je emoties?
  • Zo vind je een uitgever die bij je past
  • Zo belangrijk zijn de eerste 10 pagina's
  • Schrijftips van Anne-Gine Goemans
  • Schrijftechniek: vertellen en vertonen
  • Taaltips: taal en logica

Dit nummer verschijnt omstreeks 6 december oktober. Nog geen abonnee? Meld je aan vóór maandag 25 november 16:00 uur, dan krijg je dit nummer thuis!

Introductiekorting!
Schrijven

Iedere week het beste van Schrijven Online in je inbox? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief. Boordevol nieuws, tips, aanbiedingen en winacties!

Schrijf je in!