Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

lettertype/grootte A5

hallo, ik heb een vraagje. ik ben mijn boek aan het schrijven op A5 formaat, maar nu vraag ik me af welk lettertype en het bijpassende formaat ik het best gebruik. grtjs.

Lid sinds

7 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Groote 11/12 is standaard. Lettertype als het geen eigenbeheer is, geloof ik, Arial. Is ook weer standaard. Anders kan je kiezen voor Times New Roman. Ik zie dat je nieuw bent, op dit forum is een zoekfunctie en ik heb even rondgezocht en vond deze link, hier op sol. http://www.schrijvenonline.org/forum/106036 Het beantwoord exact jouw vraag. Succes met het schrijven en welkom.

Lid sinds

9 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Schrijf het gewoon op het formaat dat je zelf lekker vindt om van het beeldscherm te lezen. Als je het naar een uitgever stuurt, pas je het aan aan hun eisen (meestal A4, dubbele regelafstand, grote marges etc.)

Lid sinds

7 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik schrijf zelf op A4, twee koloms in Garamond. Geen idee waarom, maar voor mij werkt het. Zodra het af is kun je het pas echt in een vorm gieten. Voor e-boek maakt het bijvoorbeeld niet uit, daar bepaalt de device de paginagrootte en het lettertype... Een uitgever zal zijn eigen stramien hebben en in eigen beheer kun je redelijk wat zelf bepalen, maar ook lang niet alles (dit is weer afhankelijk van de printmachine die ze gebruiken).