Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Verkeerde schrijftoon...

Hallo iedereen, Ik ben nu al een tijdje aan het schrijven maar naarmate de tekst vordert.. Ja. Ik weet niet wat het is. ”Ik voel me veel beter dan vanmiddag. Morgenochtend denk ik niet dat ik er nog last van heb”, zegt Hanneke. ”Ben jij inmiddels al wat uitgerust?”, vraagt zij als ze haar mond leeg heeft. ”Zeker, zeg ik. Toen ik opstond wilde ik je gaan zoeken, maar ik kon je niet vinden tot een bediende mij omver liep. Ik ben haar en een paar anderen gevolgd en kwam zo bij jouw kamer uit”, Rachel knikt bevestigend en kijkt dan Hanneke weer aan. ”Sorry dat het zo heeft moeten gaan”, zegt Hanneke Dit is slechts een klein voorbeeld maar er zit iets in de gehele tekst wat mij een saai, oninteressant gevoel geeft. Het komt heel slecht over in mijn ogen en het verhaal vordert eigenlijk op een heleboel momenten (voor mijn gevoel) niet. Wat kan ik hier aan doen? Dank!

Lid sinds

9 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Focus op relevante gebeurtenissen en vat de rest samen in een korte beschrijving. Dit is een conversatie die een lezer niet zal boeien (hoewel het een beetje afhangt van de context) en dus alleen maar afremt. Een dialoog moet de plot en/of karakterontwikkeling dienen. Waarom zou het anders de lezer interesseren? Er is genoeg achtergrond informatie te vinden op internet die je een indruk geven waaran je moet denken bij het schrijven van dialogen.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi, het is een kort fragment, dus of je het moet schrappen kan ik niet beoordelen. Misschien is het juist een belangrijk stuk in je opbouw. Dus specifiek over dit stukje dialoog een paar suggesties: Als je de ander met de hp in dialoog zet, hoef je denk ik niet persé alles wat die ander zegt ook in "dialoog" te schrijven. Ook is het een idee is het misschien om er een tussenstukje in te zetten over wát ze aan het eten is. Omdat het zo'n kort fragment is weet ik niet wat ze eet, dus: Sorry van de sprinkhaan : -) ”Ik voel me veel beter dan vanmiddag. Morgenochtend denk ik niet dat ik er nog last van heb”, zegt Hanneke. Ze neemt nog een hap en kauwt snel, gedachtenloos de hap geroosterde sprinkhaan vermalend. Of ik inmiddels al wat ben uitgerust, vraagt ze, als ze haar mond leeg heeft.

Lid sinds

7 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Dank voor jullie reacties! Ik heb er echt ontzettend veel aan! Haha ik vind die sprinkhaan wel leuk :) Ik had een paar zinnen ervoor gezet wat het eten was maar ik had er nog niet zo over nagedacht om het op deze manier te vertellen. Dus nogmaals, echt ontzettend bedankt! Hier heb ik onwijs veel aan!