Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoofdstukken

Hey, mijn vraag aan jullie is de volgende: Mijn hoofdstukken omvatten altijd maar één ruimte en ieder hoofdstuk eindigd bij het verlaten van die ruimte. Is dit bij jullie ook zo? Even met een voorbeeldje illustreren: Mijn eerste hoofdstuk met overgang naar hoofdstuk 2 Korte samenvatting hoofdstuk 1: Je ziet hoofdpersonage Brian zich klaarmaken voor een klus. (zeer kort ;D) Overgang 1 naar 2 : Twee minuten later startte de Opel Astra met Brian achter het stuur en hij kon het niet weerstaan nog eens te toeteren wanneer hij het huis van de vrouw voorbijreed. *** Brian drukte hard op de claxon van zijn Opel in. Verdomme. Hij keek uit zijn raam tussen de rijen auto's door naar de blauwe zwaailichten aan het begin van de monsterfile. Is dit normaal na ieder hoofdstuk of hoeft het nu en dan eens door te lopen? (PS: Mijn twee eerste hoofdstukken omvatten zo'n 900 woorden. Weet iemand hoeveel bladzijden 1800 woorden zijn?)

Lid sinds

11 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kenneth, Een scene per hoofdstuk kan, maar het is zeker niet fout om in een hoofdstuk meerdere scenes te beschrijven. Sommige schrijvers bepalen pas na afloop hoe de hoofdstukindeling is. Een A4 met lettergrootte 12, regelafstand 1 en normale marges telt gemiddeld ruim 500 woorden. Dat is omgerekend ongeveer 2 boekpagina's.

Lid sinds

13 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zou dat geen hoofdstukken noemen, maar scènes :P En ja, dat is normaal bij hoofdstukken die één scène lang zijn. Juist goed dat elke scène een afgesloten geheel vormt, heb ik weleens gelezen, beter dan dat het hele boek eigenlijk één lange scène is :)

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik sluit me aan bij Zjaan. Als je verandert van tijd en plaats mag je ook met een witregel werken, als je liever hebt dat je hoofdstuk langer wordt. Ik begin nieuwe hoofdstukken bij omslagen in het verhaal, maar soms ook op spannende momenten - als een soort cliffhanger.

Lid sinds

9 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb ook hoofdstukken met verschillende locaties. Als het maar over hetzelfde onderwerp gaat. Ik heb bijv. een hoofdstuk '7 jaar geleden' dat zich op verschillende locaties afspeelt alleen over hetzelfde onderwerp gaat. Ieder hoofdstuk heeft een begin en een eind, een soort kort verhaal eigenlijk wat allemaal weer aansluit bij het geheel van het verhaal. Zo heb ik dat tenminste. Hopelijk heb je er wat aan!