Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Karaktereigenschappen

Hallo, Omdat ik hier hartstikke nieuw ben (om precies te zijn 5 minuten) heb ik geen flauw idee of er al een topic bestaat over karaktereigenschappen van een (hoofd)persoon. Ik vind een goed, menselijk karakter super belangrijk in een verhaal. Ik ben best wel creatief met het verzinnen van een persoon, maar ik vind het wel handig om gewoon wat eigenschappen op een rijtje te hebben. Om een soort Big Mac menu samen te stellen, zeg maar. Wie kan mij helpen???

Lid sinds

15 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk eens rond op het forum, zou ik zeggen. Dan vind je een boel antwoorden op je vraag. Misschien is het handig om eerst een dagje te lezen hier, dan heb je vast al een hoop opgestoken over de vragen waar je mee zit. Ik begrijp overigens je vraag niet. Waar moeten we je mee helpen? Je weet toch al hoe je het voor jou het beste kunt doen? Of begrijp ik je verkeerd.

Lid sinds

13 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Zo gesteld is je vraag een beetje vreemd. Maar als je bedoelt hoe je je personages het beste kunt leren kennen en daaruit hun karaktereigenschappen kunt destilleren, dan raad ik je aan om ze te interviewen. En dan werkelijk over alles: Uit wat voor gezin komen ze (broers,zussen, gescheiden ouders, overleden familieleden etc) Hoe was hun jeugd/schooltijd Lievelingskleuren Lievelingseten hobby's of andere bezigheden Politieke voorkeur van welke muziek houden ze en waarom Enfin, de rest kun je zelf invullen.

Lid sinds

10 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Allereerst welkom op het forum :) Ik weet niet wat voor soort verhalen je schrijft, maar misschien is dit iets: http://www.schrijvenonline.org/oefening/personage… (schrijfoefening van Schrijven Online, er zijn er meer te vinden onder 'atelier') Zelf heb ik veel gehad aan de karakterontwikkeling in de Snowflake methode: http://www.advancedfictionwriting.com/art/snowfla…

Lid sinds

9 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het klinkt inderdaad een beetje vaag zoals ik het heb opgeschreven. Wat ik bedoelde, was een simpel rijtje van menselijke eigenschappen zoals pessimistisch, creatief, dromerig en dat soort dingen. Maar laat maar zitten ook, achteraf gezien heb ik het toch niet zo hard nodig als ik dacht. Wat mij betreft, onderwerp gesloten. (sorry dat ik het erop gezet had, khad het van te voren ook wel kunnen bedenken)