Lid sinds

12 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

geheugenverlies/ flashbacks

Hallo, Ik had een vraagje. Ik loop al een tijdje met een spannend verhaal in mijn hoofd rond. Het gaat over een vrouw die door een "ongeluk" geheugenverlies heeft. Ik wil het verhaal beginnen met het bij bewustzijn komen van de vrouw. Ze heeft enorme hoofdpijn en kijkt verward om zich heen. Ze weet meer wie ze is, waar ze is en hoe ze daar is gekomen. Als ze vlucht uit het appartement waar ze is bijgekomen, krijgt ze een herinnering uit haar leven. Heel even maar, een flits uit haar geheugen....een flashback. Naarmate het verhaal vordert, hoe meer flashbacks ze krijgt om de spanning op te bouwen en pas op het einde van het verhaal, wil ik haar, haar gehele geheugen terug geven. Hoe kan ik het beste deze herinneringen/flitsen beschrijven?

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Herinneringen worden vaak opgewekt door het zien van een voorwerp, het ruiken van een specifieke geur, of het horen van muziek. Dus laat de vrouw iets zien, horen* of ruiken. Succes * een oeps moment

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoe ik het oplos.... Mijn hp herinnert zich ook steeds dingen in FB. Dit laat ik haar ervaren door herkenningspunten in de eerste vt te laten gebeuren. bijv. Ze ziet een hondje en de gedachte aan een hondje van vroeger schiet door haar hoofd en dit koppel ik dan aan een dramatische/ belangrijke gebeurtenis die ze zich moet herinneren. Zoiets.. xsg

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
^; Dat moet hopelijk horen zijn ipv nog een e tussen de o en de r :) Ja, ik ben het met Simon Corson eens. Door bepaalde zintuigen te prikkelen komt er iets naar boven. Maar soms komt er bij mij uit het niets een zinnetje opdraven. Dan vraag ik me de hele dag af wie dat zegt, of waar (bv in welke film) en dan ineens komt het naar boven.

Lid sinds

12 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Mijn post aangepast :o Herinneringen kunnen ook zomaar uit het niets komen, maar heel vaak heb je dan toch onbewust iets gehoord, gezien of geroken.

Lid sinds

14 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Gizmo, Je kan het zeker zo doen, maar het lijkt me wel belangrijk dat de hoofdpersoon ook in het 'nu' het een en ander meemaakt, want anders wordt het noodgedwongen een grote flash back, en gaat het effect verloren.

Lid sinds

12 jaar 7 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haha, de oplossing in een linkje. Wil iemand me even om het kwartier laten schrikken? Ik heb volgende week examen en moet nog heel veel leren. Bedankt Simon!