Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

autobiografische verhalen

Ik heb al altijd veel en graag geschreven, maar nu heb ik er weer meer tijd voor. Ik heb een familieverhaal geschreven over mijn overgrootouders, mijn grootouders, mijn ouders, het verloop van hun leven. Dit is onder boekvorm, met hulp voor de lay out ter wereld gekomen, maar is enkel voor mijn kinderen en intieme vrienden bestemd. Ik heb al enkele kortverhalen geschreven, telkens met een autobiografisch onderwerp, wat ik dan natuurlijk wat aanpas zonder de waarheid echt te beïnvlieden. Onderwerpen heb ik nog voldoende in mijn hoofd, het schrijven, vorm geven, moet nog gebeuren. Je kan maar één verhaal beginnen en dan ook liefst voltooien, met twee tegelijk bezig zijn heeft volgens mij geen zin. Ik concentreer me op één, er is een hele tijd nodig eer het tot een goed einde komt. Maar iedere hulp is welkom, voorstellen, dingen die ik misschien kan gebruiken en nu niet doe. Als ik maar kan schrijven... Ik heb me pas een laptop aangeschaft om ook buitenshuis te kunnen werken. Een avondje oppassen bij mijn kleinzoon: dan kan ik daar ook verder werken. Een paar dagen er tussen uit? Laptop mee en ik ben tevreden! Ik hoop verschillende reacties te krijgen, ik kan maar bijleren als ik van anderen hun instelling hoor. Caroline

Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Lien, welkom Mag ik zo vrij zijn om te vragen of je je wilt voorstellen in het daarvoor bestemde "subforum"? Als je zo je redenen hebt om dat niet te doen, vind ik dat ook goed hoor. Het is maar een suggestie, no hard feelings. Verder lees ik graag in een autobiografie zinnen die me laten nadenken over het leven.

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Four Seasons Ik zou heel graag aan je vraag voldoen, maar ik ben een echte leek, snap hier maar de helft van wat er te doen valt en weet ook niet waar ik het "subforum" kan vinden. Goede raad en hulp is welkom.

Lid sinds

16 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Jezelf voorstellen kan hier. http://www.schrijvenonline.org/forums/alleenvoorl… . Kies nieuw forum onderwerp aanmaken, zet je naam (in dit geval Lien) erbij als titel en vertel wat over jezelf. Dat is niet verplicht, het mag. Vroeger hadden we er gewoon een onderwerp over, maar werd het wel erg moeilijk om iets over iemand terug te vinden. Wat autobiografisch schrijven betreft, ik denk dat er in elk verhaal wel een stuk van jezelf zit. Het is mijn doel niet, om een autobiografisch element te verwerken, ik vind het gewoon leuk om iets aan elkaar te fantaseren, maar soms grijp ik wel terug op eigen ervaringen, als de tijd dringt bijvoorbeeld, of als uitgangspunt om iets nieuws aan elkaar te prutsen. Zelf werk ik wel aan meerdere verhalen tegelijk, die allemaal in een ander stadium zijn. Het hangt van mijn stemming af of ik iets nieuws schrijf, herschrijf, redigeer of corrigeer. Veel plezier hier Lien!

Lid sinds

14 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
@ Ceridwen. Bedankt voor je tip, dit zal me toch weer een stapje verder helpen. Zelf vind ik het ook fijn om iets te weten over de persoon waarmee je in contact bent. Je hebt gelijk wat autobiografisch schrijven betreft. Al zijn de meeste verhalen die ik schrijf autobiografisch, toch meng ik er ook wel wat tussen om het ofwel aangenamer om lezen te maken of er wat meer schwung in te brengen. Ik schrijf soms ook verhalen over andere mensen, waargebeurd, maar dan met ficiteve namen. Waarom dringt de tijd als je iets schrijft? Ik neem er mijn tijd voor, lees en herlees, verander of verbeter, maar werk slechts aan één verhaal. Ik zie dat je aan meerdere verhalen tegelijk werkt, dat is niets voor mij. Als ik aan iets begin is het de bedoeling het tot een goed einde te brengen, hoe lang het ook duurt eer ik het voor mekaar krijg. Want ik heb ook niet iedere dag tijd om er aan verder te werken en zelfs niet altijd zin of inspiratie! Al moet ik bekennen dat ik mijn eigen autobiografie wil neerpennen (bij manier van spreken hé), maar het is al maanden geleden dat ik er nog een letter aan gespendeerd heb. Het is ook heel moeilijk om je niet te vergissen met de veranderde namen, soms weet ik niet meer hoe tante zus en nonkel zo nu aangesproeken word. Dat zal pas van lange duur zijn, misschien krijg ik het nog af eer ik met pensioen ga!!!!! Bedankt, tot wederhoren misschien? Lien