Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

fotoschrijven

6 juli 2008 - 10:59
Onder de volgende rubriek : http://www.schrijvenonline.org/node/8829 staat een oefening die je kunt maken met behulp van zelfgemaakte of gegooglede foto's. Maar... wat is uiteindelijk de bedoeling? Maak je een verhaal met als eindpunt de reden waarom je, zoals op de voorbeeldfoto onder de link, drie paar teenslippers ziet? Hebben jullie weet van blogs die foto's gebruken en daar rond eender wat schrijven? Alle links zijn welkom...

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2008 - 0:06
Op blanco regel staat woord en beeld, op creatiefschrijven.be kan je eens in de zoveel tijd een gedicht bij een foto maken, bedoel je dat? En wat bedoel je met het doel, hoe je het uit moet voeren? Ik zie op de foto trouwens nauwelijks teenslippers, voor mij gaat hij over de muur en de tinten in het steen. En de trap, de opgaande lijn. En de schaduwen, die diep en koel zijn. Laat je inspireren door de foto, laat je gedachten gaan, wat voel je, wat beleef je bij de afbeelding, wat is het verhaal dat bij deze foto past. Zelf vind ik het prettig om te doen, het maakt mijn hoofd los, laat me aan andere dingen denken, buiten de gebaande paden.

Lid sinds

18 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 juli 2008 - 9:41
klopt, en bij mij doet de link het gewoon. Als je vraagt naar voorbeelden, die staan op br en cs. En op heel veel andere plaatsen die ik niet uit mijn hoofd weet.

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
10 juli 2008 - 21:57
Toevallig kreeg ik een tijdje geleden het idee om zo iets te gaan doen over pinguins. Ben namelijk gek op deze grappige beestjes en heb er onwijs veel zelfgemaakte foto's van waar een soort 'verhaallijn' in te vinden is.