Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Liedteksten: hoe zit dat met uitgevers?

Nieuwsgierige (en misschien wel heel domme) vraag: Ik rommel wel eens wat met teksten, die -als ik ermee zou doorzetten- misschien een leuk (kinder)lied zouden kunnen worden. Kun je liedteksten gewoon naar een uitgever / producer opsturen? En hoe vind je die? Op SOL vind ik alleen adressen van boekenuitgevers. De weg bij boekmanuscripten ken ik intussen, maar hoe zit dat met liedteksten? Waar stuur je die heen?

Lid sinds

16 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Wellicht dat je een muziekproducent of een artiest moet benaderen? (Ik zit niet zo in die wereld, dus ik zou 't ook niet weten, maar ik doe een voorstel. :lol: )

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Zelfde situatie Carduelis; niet bekend in die wereld, maar inderdaad, ik denk ook aan een muziekproducent. Wat je allereerst kan doen is copyright registreren. Ik ben toevallig met vertaling van een liedje bezig, dus eerst toestemming gevraagd aan schrijver en componist en daarna gewoon bij zangeres van een uit te brengen CD aangeboden. Dit is een manier. Succes Sigyn.

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het gaat me meer om liedjes die bijv. door kinderen op school gezongen kunnen worden. Ik denk niet echt aan podiumkunst (al weet je nooit wat eruit kan komn).

Lid sinds

16 jaar

Rol

  • Gewone gebruiker
Oooo. Goed, wat dacht je dan van kinderliedjesboek met CD? Dan moet je uitgever zoeken die hierin gespecialiseerd is. Je kunt naar een Kinderboekenwinkel gaan voor informatie of om even te orienteren, en wat Googlen natuurlijk? Verder denk ik dat net als met boeken, een uitgever graag continuiteit zoekt, niet gaat investeren in 1 liedje maar een serie of een breder concept? Vb. verhaal plus lied, zoiets? Denk maar eerst wat je hiermee wilt doen - breder plaatje. Succes.

Lid sinds

19 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Er zijn toch bundels met kinderliedjes? Kijk eens door wie die uitgegeven worden. En is het dan je idee om alleen de tekst te verzorgen, of ook de melodie en de notatie?

Lid sinds

17 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik heb wel wat verstand van muziek, maar het is niet mijn vak. Ik kan wel een leuke melodie verzinnen, noteren ook nog, maar akkoorden erbij etc, daar heb ik wat te weinig ervaring mee en geen ambitie in. Schrijven met letters is meer mijn ding. Ik zou er dus echt een musicus bij moeten hebben. Zou dat net zo werken als met prentenboeken en illustratoren? Kun je zo'n uitgeverij vragen hoe dat werkt, of is dat heel erg stom? Tot nu toe is het nooit serieus geworden, maar regelmatig heb ik een idee waarbij ik denk: liedjes schrijven is eigenlijk hartstikke leuk, dat zou ik ook wel willen. Maar in liedjesland ben ik dus helemaal blanco, ik weet de weg niet. Zo te zien ben ik niet de enige :) . Dat bredere plaatje is wel een heel goed idee, Lil. De raderen draaien al, :D

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Kijk eens bij kindervoorstellingen in de theater boekjes/websites. Daar vind je veel mensen die zelf materiaal schrijven, maar ook zoeken. Deze artiesten werken ook vaak op scholen die met thema's werken. Wellicht zit er iets voor je bij.

Lid sinds

17 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Sigyn, misschien kan Yke Schotanus je verder helpen. Of zijn boek Songteksten schrijven. ( zie de schrijfboeken van deze site) Yke geeft les aan het CKE ( Eindhoven ) en schrijft in Schrijven. succes! groet, Marria