Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Spoken word

Hey allemaal, Nog niet zo lang geleden ontdekte ik spoken word. Een vorm van poëzie waarbij de voordracht heel belangrijk is. Weten jullie of er ook Nederlandse spoken word dichters of dichtwedstrijden zijn? En wat vinden jullie zelf van spoken word? Hier een paar you tube filmpjes die ik zelf heel erg mooi vind: http://nl.youtube.com/watch?v=cpg0YUB7Y-s&feature… http://nl.youtube.com/watch?v=wQsrp5Mk6oo&feature…

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik denk dat je met de Nederlandse poetryslams een aardig eind in de richting komt. (als het niet al hetzelfde is) Er zijn veel slamdichters actief in Nederland en veel slams. O.a. SlAmersfoort, Festina lente en Strijdende Tongen. Eens per jaar vindt in Utrecht de landelijke finale (NK poetryslam) plaats, georganiseerd door het poeziecircus.

Lid sinds

18 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
Hey Jeanne, Het lijkt mij ook dat de poetry slams in Nederland hetzelfde zijn, of in elk geval heel dicht in de buurt komen. Zoeken op Google met die term brengt je al een heel eind. Ik ben er niet zo'n fan van, moet ik eerlijk zeggen. Maar zoals met alles hangt dat erg van de vorm af, en natuurlijk van de kwaliteit.

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het kan heel leuk zijn (ligt natuurlijk ook aan de kwaliteit van de deelnemers.) Vorig jaar heb ik voor een poeziefestival zelf een slam georganiseerd. De dichter die bij ons tweede werd is op het NK slam eerste geworden en de dichter die bij ons eerste werd is daar op de tweede plaats geeindigd. We hadden dus een ijzersterk deelnemersveld. Jeanne, wil je zelf ook meedoen aan een slam? Een aantal slams kan iedereen zich voor inschrijven. Het is dus een laagdrempelig podium, mocht je je teksten eens willen testen voor een publiek.

Lid sinds

16 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hey Irene, Het lijkt me echt super om aan zoiets mee te doen. Maar tegelijkertijd ook heel lastig. Mijn gedichten zijn niet zo lang en zeker niet zo goed als die van de poetry slam deelnemers. Ik zou het wel leuk vinden om zo een slam een keer bij te wonen. Ik vraag me ook echt af of de gedichten in het Nederlands net zo mooi ritmisch klinken. Waar vond jouw poeziefestival eigenlijk plaats?

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De gedichten hoeven niet lang te zijn. Er zijn ook dichters die korte gedichten voordragen. Het is misschien het leukste om een keer te gaan kijken, dan krijg je een beter idee hoe het er toegaat. 'Mijn' festival is Vurige Tongen http://www.vurigetongen.nl/ te Ruigoord.

Lid sinds

19 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Ik zag de titel van het topic en dacht: iemand heeft last van spoken in Word. :rolleyes: (ik wilde al een helpende hand toesteken :lol: )

Lid sinds

18 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
:lol: Het bommelding effect. Dat overkomt mij ook heel vaak. Laatst in de supermarkt kalf-slapje ipv kalfs-lapje. En ik las ook ergens hye-navel ipv hyena-vel. Huh :unibrow: (sorry off topic, maar ik vind ze altijd zo grappig dat soort verlezingen)

Lid sinds

15 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hallo Jeanne, Ik las je vraag over Spoken word artiesten in Nederland. Ik ken er een aantal, omdat ik zelf Spoken word artieste bent. Ik zal aan het einde van deze tekst een link plaatsen naar youtube waar je een gedeelte van 1 van mijn Spoken word optredens te zien is. Vaak genoeg treed ik ook op met djembe drum (Afrikaanse drum) Op het you tube filmpje is dit niet het geval. Als je nog meer vragen hebt over Spoken word of Nederlandse Spoken word artiesten dan weet je me te vinden. Lobi (liefde) Dayenne Denneboom Link filmpje you tube: http://nl.youtube.com/watch?v=O0Lxp9Ezr88 ps: het geluid is niet heel goed, maar wel degelijk verstaanbaar :-)