Lid sinds

1 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker

Zijn er generatoren voor fictionale nederlandse plaatsen?

Hey!

Zijn er ook nederlandstaalige generatoren voor fivtionale nederlandse plaates, als b.v de duitse ortsanmen.stadtkreation.de ? Mijn hele duitse republiek bestaat uit fictionale federale staten (Markallen, Krüntesin, Iwelswerder en Tiegenow) en plaatsen. Het zelfde wil ik ook voor de vriendelijke staat Dietsland (tot 1918 de Nederlanden) maken. Nederland heeft 1918 vrede gemaakt en daarom is 't belangrijk, voor de dieters een literarische gesicht te geven *-*

 

M'n grootvader was nederlander, en daarom heb ik dit wens, de nationalsocialistische tijd wegtevegen. 't heeft 't nooit gegeven! <3

Lid sinds

11 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hey hey,

Der Niederländische Sprachraum ist vielleicht zu klein für ein eigenen Namensgenerator... Es gibt diese americanischer Webseite die "West Europäisische Ortsnamen" generiert. Nicht alle sind Niederlandische Ortsnamen, aber gelegentlich generiert es diese immer noch.

Nederland heeft 1918 vrede gemaakt

Heel grappig idee ^.^

Lid sinds

9 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

 

Misschien heb je hier iets aan:

https://metatopos.eu/almanak.html

Geen generator, maar een lange lijst van bestaande Nederlandse plaatsnamen. Met slechts een geringe aanpassing zou je namen van nietige oorden kunnen gebruiken voor het creëren van fictionele namen.

Het lijkt mij zelfs geen probleem om een aantal namen ongewijzigd te gebruiken. Ook voor veel Nederlanders zijn namen als Achterwier, Aduarderzijl, Bronsveen, Cortenoever, en Hermalen, onbekend. Met een beetje husselen van de lettergrepen heb je in een ommezien niet bestaande namen: Aduarderwier, Achterzijl, Herveen, Bronsoever etc.