Wanneer het schrijfproces afgelopen is

Lid sinds

7 maanden 3 weken

Rol

  • Gewone gebruiker

Wanneer het schrijfproces afgelopen is

Ik heb een probleem.

Afgelopen week is mijn eerste boek op de markt gekomen, een novelle die ik in eigen beheer verkoop.

Het is een project waar ik een jaar lang aan heb gewerkt, en dat afgelopen is.

Nu val ik in een gat.

Heeft er iemand een tip... Waar kan ik de komende weken mee gaan vullen? Ik vind het te vroeg om aan een nieuw boek te beginnen, maar ik wil wel graag bezig blijven.

Ik ben benieuwd!

 

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Het is nooit te vroeg om aan een nieuw boek te beginnen. Als je nog heel erg met je hoofd in het vorige verhaal zit en je het moeilijk schakelen vindt, kun je misschien een kort verhaaltje verzinnen, of gewoon eens een scène hier of een dialoogje daar, over wat er ook maar in je opkomt. Dan hou je je schrijfspieren in beweging, en wie weet groeit een van die kleine stukjes wel uit tot je nieuwe project.

Niet dat je je moet forceren. Het gat waar je nu in zit, heeft op een functie. Je moet toch afscheid nemen van je personages. Als er even niets uit je vingers komt, hoef je daar niet tegen te vechten. Laat het dan maar even. Inspiratie komt altijd weer.

Lid sinds

1 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je kan, om af te kicken en betrokken te blijven bij je boek, maximaal inzetten op de promotie en verkoop. Dit maakt het zwarte gat minder, houdt een lijntje met waar je de afgelopen tijd mee bezig bent geweest en je neemt toch afstand van de inhoud van je boek, geeft (hopelijk) een financieel succesje.
Zodra je het helemaal gehad hebt met marketing, promotie en praatje hier, praatje daar, ben je klaar om een nieuw verhaal je hoofd binnen te laten komen.