Lid sinds

1 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Goed idee?

In 1998 heb ik een suicidepoging ondernomen.

Ik wil hierover een autobiografie schrijven waarin ik vertel wat de aanleiding, de gebeurtenis zelf, mijn leven na en mijn leven nu met alle bijkomendheden zoals helpen (?) van anderen, discriminatie, slachtoffer bestempeld worden etc. van deze poging was/is.

Is dit een goed idee?

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Er hoeft niks. Je kunt er ook genoegen mee nemen het verhaal in grote lijnen op papier te hebben gezet. Dat heeft het voordeel dat je je van niemands mening iets hoeft aan te trekken en je je niet druk hoeft te maken of het 'goed geschreven' is - want het is dan alleen voor jezelf.

Lid sinds

1 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijf je wel voor anderen dan zou ik graag willen lezen wat je ervan geleerd hebt. Kan het morgen weer gebeuren of heb je andere kijk te ontwikkeld? Hoe? Wat zijn je tips? Het is toch fantastisch als je iemand met je verhaal weet te helpen, al is het maar één persoon.

Lid sinds

6 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

 

Je bent al lang aan het schrijven, alleen al in tientallen topics bij Schrijven OnLine. Of het een goed idee is, is dus een achterhaalde vraag. Het is altijd een goed idee om je frustraties van je af te schrijven: het houd je van de straat.

Ik vermoed dat je eigenlijk wilt vragen: zullen lezers het verhaal willen lezen? Die vraag moet je aan lezers stellen - niet aan schrijvers. Je kunt potentiele lezers tegenwoordig direct bereiken via steeds beter wordende internetzoekmachines, zonder tussenkomst van uitgevers en collega-schrijvers.

Ik vermoed dat weinig mensen je verhaal willen lezen. Maar er zijn een paar miljard mensen en een miniscuul percentage van een paar miljard is wellicht toch de moeite waard.

Plak gewoon je verhaal op internet: op een eigen website, of bij een elektronische uitgever.