Goed idee?

Lid sinds

2 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Goed idee?

In 1998 heb ik een suicidepoging ondernomen.

Ik wil hierover een autobiografie schrijven waarin ik vertel wat de aanleiding, de gebeurtenis zelf, mijn leven na en mijn leven nu met alle bijkomendheden zoals helpen (?) van anderen, discriminatie, slachtoffer bestempeld worden etc. van deze poging was/is.

Is dit een goed idee?

Lid sinds

10 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Er hoeft niks. Je kunt er ook genoegen mee nemen het verhaal in grote lijnen op papier te hebben gezet. Dat heeft het voordeel dat je je van niemands mening iets hoeft aan te trekken en je je niet druk hoeft te maken of het 'goed geschreven' is - want het is dan alleen voor jezelf.

Lid sinds

2 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Schrijf je wel voor anderen dan zou ik graag willen lezen wat je ervan geleerd hebt. Kan het morgen weer gebeuren of heb je andere kijk te ontwikkeld? Hoe? Wat zijn je tips? Het is toch fantastisch als je iemand met je verhaal weet te helpen, al is het maar één persoon.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

 

Je bent al lang aan het schrijven, alleen al in tientallen topics bij Schrijven OnLine. Of het een goed idee is, is dus een achterhaalde vraag. Het is altijd een goed idee om je frustraties van je af te schrijven: het houd je van de straat.

Ik vermoed dat je eigenlijk wilt vragen: zullen lezers het verhaal willen lezen? Die vraag moet je aan lezers stellen - niet aan schrijvers. Je kunt potentiele lezers tegenwoordig direct bereiken via steeds beter wordende internetzoekmachines, zonder tussenkomst van uitgevers en collega-schrijvers.

Ik vermoed dat weinig mensen je verhaal willen lezen. Maar er zijn een paar miljard mensen en een miniscuul percentage van een paar miljard is wellicht toch de moeite waard.

Plak gewoon je verhaal op internet: op een eigen website, of bij een elektronische uitgever.

 

Lid sinds

1 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Ik ga er hier vanuit dat je het voor een groter publiek wilt schrijven. (Als het niet zo is, sorry!)

Er heeft 1 specifieke gebeurtenis plaatsgevonden, toch? Voor een groter publiek is dat verhaal niet erg interessant. Een verhaal wordt spannend, meeslepend etc. als er meerdere dingen gebeuren. Ik weet niet wat je ervaring met schrijven is, maar een autobiografisch verhaal is moeilijk om te schrijven, zeker als het je eerste verhaal is. 

Zo, dat waren even wat minpuntjes.

Dan wil ik graag nog zeggen, dat het met veel creativiteit toch kan lukken. Misschien kun je er een semi-autobiografische roman van maken? Of het op een hele spannende manier proberen te schrijven? Dan kan het geschikter zijn voor een breder publiek.

Veel succes!