Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Wie denkt er mee?

7 augustus 2019 - 10:06
Hallo, Ik ben Astrid, en ik heb een levensopgave die me ertoe aanzet, als leek, een boek te schrijven en ik heb daarover een vraag. Het gaat om een zelfhulpboek over zelf veroorzaakte pijn, een thema wat mij persoonlijk (als patiënt) en beroepsmatig (als masseur) al vele jaren bezighoudt . Aangezien ik niet medisch ben opgeleid. Ga ik om een serieus antwoord op bepaalde vragen te krijgen de samenwerking aan met diverse medici en paramedici. Er zijn veel verschillende manieren waarop mensen zichzelf pijn kunnen doen. Er zijn ook veel verschillende soorten therapieën die daarbij eventueel kunnen helpen. Het is niet de bedoeling dat ik me daar als leek in ga verdiepen. (ik moet al als leek het boek schrijven) De bedoeling is eerder dat ik voor elke therapie een therapeut of arts vraag om mee te werken door het schrijven van een eigen hoofdstuk, als coauteur. Ik zou deze mensen pas willen aanschrijven op het moment dat ik al de basis van het boek af heb. Toch is het voor mij nu al belangrijk om te weten wat daar de normale gang van zaken is. Dit vooral om zelf te kunnen inschatten hoeveel werk ik aan dit boek heb en ook mijn tijd daar goed kan indelen. Hoe kan ik deze vorm van medewerking belonen wat is daar een aannemelijk aanbod? Krijgen deze mensen voor hun deelname een evenredig deel van de royalty's? Of is het eerder gangbaar dat ze direct betaald krijgen voor hun tijd en expertise? Ik kan natuurlijk geen garantie geven dat het boek überhaupt uitgegeven gaat worden. Aangezien ik dit forum enorm waardeer hoop ik dat er iemand met me mee wil denken.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 augustus 2019 - 15:59
Het is niet de bedoeling dat ik me daar als leek in ga verdiepen. (ik moet al als leek het boek schrijven) De bedoeling is eerder dat ik voor elke therapie een therapeut of arts vraag om mee te werken door het schrijven van een eigen hoofdstuk, als coauteur.
Ben je wel een leek? Misschien onderschat jij jezelf.
Het gaat om een zelfhulpboek over zelf veroorzaakte pijn, een thema wat mij persoonlijk (als patiënt) en beroepsmatig (als masseur) al vele jaren bezighoudt .
Ben je mogelijk een ervaringsdeskundige? En ... is zelfhulp überhaupt mogelijk?
Ik ben Astrid, en ik heb een levensopgave die me ertoe aanzet, als leek, een boek te schrijven en ik heb daarover een vraag.
Is een andere insteek mogelijk die levensopgave te vervullen? Want ... je loopt de kans [slechts] een verzamelaar te worden van vele verschillende therapieën. Juist jouw eigen inzicht - als masseur - geeft je een unieke mogelijkheid een visie te ontwikkelen die een [aankomende] patiënt [nog niet onder behandeling of reeds jarenlang tevergeefs] kan helpen. Beschouw mijn feedback als meedenken. Wat ik beslist zou doen is bestaande instanties benaderen. https://www.zelfbeschadiging.nl/ https://sameninmijnschoenen.nl/ https://wijzijnmind.nl/ Er is nogal wat te vinden, merk ik. https://www.vind-een-therapeut.nl/zoeken/automuti… "Zoek een therapeut, psychotherapeut, psycholoog of coach voor automutilatie." En een heel persoonlijke benadering is de mensen [patiënten] zelf benaderen die de anonimiteit niet schuwen. https://www.proud2bme.nl/tag/zelfbeschadiging Heftig onderwerp! Veel succes!

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 augustus 2019 - 16:49
Hey Yrret, Bedankt voor je super reactie. Ik geloof dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest toen ik schreef zichzelf pijn doen. Jezelf pijn doen kan inderdaad ook van buiten uit, automutilatie. Meer voorkomend is de zelf veroorzaakte pijn door het aanspannen van spieren, van binnen uit wat resulteert in lage rugpijn en dergelijke, sorry voor deze onduidelijkheid. Ik ben inderdaad een ervaringsdeskundige en ik weet daarom hoe dit probleem je levenskwaliteit kan benadelen. De kennis die ik heb opgedaan als masseur door te luisteren en te vragen , gecombineerd met heel bewust te ervaren als patiënt maken van dit boek een handboek met inderdaad mijn unieke visie. Ik weet dat ik mensen met deze kennis kan helpen vandaar dat ik dit zie als mijn levensopgave. Dat is de basis van dit boek, maar ik weet heel goed dat de meeste mensen de spanning sneller opbouwen als ik het weg masseren kan, en de hulp geboden door anderen is een heel belangrijke die ik mijn lezers niet mag onthouden . Ik moet inderdaad wel oppassen geen verzamelaar te worden van verschillende therapieën, daarin heb je zeker gelijk, bedankt voor de tip. Feedback is meedenken, helemaal welkom, thanks.

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 augustus 2019 - 18:56
Ik geloof dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest toen ik schreef zichzelf pijn doen. Jezelf pijn doen kan inderdaad ook van buiten uit, automutilatie. Meer voorkomend is de zelf veroorzaakte pijn door het aanspannen van spieren, van binnen uit wat resulteert in lage rugpijn en dergelijke, sorry voor deze onduidelijkheid.
Oké, ik had mijzelf op het verkeerde spoor gezet. Denk je dan aan bijvoorbeeld verschillende vormen van massage? https://www.uwmassagetafel.nl/massagesoorten/ https://www.massage.nl/26/massage-vormen
De kennis die ik heb opgedaan als masseur door te luisteren en te vragen , gecombineerd met heel bewust te ervaren als patiënt maken van dit boek een handboek met inderdaad mijn unieke visie.
Titel; "Onder mijn handen"
Ga ik om een serieus antwoord op bepaalde vragen te krijgen de samenwerking aan met diverse medici en paramedici.
Zoek je dan ook ... https://www.begripdoorinzicht.nl/zelfhulp/korte-o… https://www.begripdoorinzicht.nl/wie-ben-ik Het lijkt mij moeilijk een handboek te schrijven en samen te werken met diverse medici en paramedici. Dat neemt niet weg dat je die - bepaalde vragen - vrijblijvend aan een ieder kan stellen. Wat je zou kunnen doen NA een antwoord is die persoon aanschrijven of je die info mag gebruiken voor je boek. Maak een overzicht van de personen die jou van info hebben voorzien en noem ze in je boek. NU contracten sluiten is niet slim, omdat je nog niet weet of je een boek kan voltooien. Zo kan je op eigen inzicht/wijsheid filteren welke antwoorden jou passen - wetenschappelijk en spiritueel.
Ik moet inderdaad wel oppassen geen verzamelaar te worden van verschillende therapieën, daarin heb je zeker gelijk, bedankt voor de tip.
Dat kan - het verzamelen - wel nuttig zijn voor je eigen ontwikkeling als - breed geïnformeerde - masseur.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
7 augustus 2019 - 21:38
Hey Yrret, Super dat je meedenkt, Denk je dan aan bijvoorbeeld verschillende vormen van massage? De massages gaan een rol spelen maar in verhouding een eerder kleine en daar ben ik natuurlijk goed in beeld. https://www.begripdoorinzicht.nl/zelfhulp/korte-o… https://www.begripdoorinzicht.nl/wie-ben-ik Goede web-site, thanks voor de tip Het lijkt mij moeilijk een handboek te schrijven en samen te werken met diverse medici en paramedici. Mag ik vragen waarom je dat moeilijk lijkt? Een voorbeeld: Stel ik werk samen met een osteopaat en hij of zij kan mijn lezers uitleggen wat osteopathie eventueel voor hun met dit specifieke klachtenpatroon kan betekenen. Dat neemt niet weg dat je die - bepaalde vragen - vrijblijvend aan een ieder kan stellen. Wat je zou kunnen doen NA een antwoord is die persoon aanschrijven of je die info mag gebruiken voor je boek. Maak een overzicht van de personen die jou van info hebben voorzien en noem ze in je boek. NU contracten sluiten is niet slim, omdat je nog niet weet of je een boek kan voltooien. Zo kan je op eigen inzicht/wijsheid filteren welke antwoorden jou passen - wetenschappelijk en spiritueel. Das een super idee :)

Lid sinds

12 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 augustus 2019 - 0:55
Het lijkt mij moeilijk een handboek te schrijven en samen te werken met diverse medici en paramedici.
Mag ik vragen waarom je dat moeilijk lijkt? Een voorbeeld: Stel ik werk samen met een osteopaat en hij of zij kan mijn lezers uitleggen wat osteopathie eventueel voor hun met dit specifieke klachtenpatroon kan betekenen.
Ik mis de nodige kennis om osteopathie juist te beoordelen. Paramedici is/zijn voor mij een doolhof zonder einde. Wat ik lees;
Osteopathie is in Nederland geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen het beroep mag uitoefenen.
Iedereen! Kan je het kaf van het koren scheiden?

Lid sinds

15 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
8 augustus 2019 - 9:37
Hoi Astrid, zou het niet handig zijn eerst een overzicht te maken van hoe je je boek voor je ziet: inhoud, opbouw, verklarende teksten, voorbeelden uit de praktijk, eigen inzichten, illustraties en al dergelijke meer, vervolgens aan het schrijven gaan en pas daarna - als je iets concreets hebt staan - de deskundigen vragen naar hun bereidheid tot het delen van hun kennis? Dan weten ze waaraan ze meewerken. Als dat meerwaarde heeft voor hen, willen ze misschien een steentje bijdragen. Als het geen meerwaarde heeft, ben je mogelijk veel tijd, energie en geld kwijt voor iets wat niet van de grond gaat komen. Tegelijkertijd kun je - al schrijvend en denkend - proberen te zien waarin je onderscheidend bent ten opzichte van wat er al is, zowel in de literatuur als op het internet. Dat zou dan een meerwaarde kunnen zijn.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 augustus 2019 - 21:34
Hey Yrret,
Osteopathie is in Nederland geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen het beroep mag uitoefenen.
Iedereen! Kan je het kaf van het koren scheiden?[/quote] Oei, osteopathie is in Nederland een beschermd en erkend beroep. De patiënt krijgt zelfs vanuit de zorgverzekering een vergoeding en niet iedereen mag zich osteopaat noemen. Het is precies hierom dat ik het op deze manier wil doen omdat ik het kaf van het koren kan scheiden De vraag blijft staan. Bedankt voor het meedenken

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
8 augustus 2019 - 21:44
Hey Thérèse Ik ben na het maken na een zeer uitgebreide mindmap en een inhoudsopgave begonnen met schrijven en ben nu ongeveer op de helft. Het probleem wat ik nu heb is dat het voor mezelf niet meer duidelijk is wat ik zelf ga schrijven en wat iemand anders gaat schrijven. Een echte leek dus, ik mis structuur daar heb je zeker gelijk in. Bedankt voor de tips. Op zich een goed idee de deskundige om medewerking te vragen, maar dat zou betekenen dat ik nog veel meer werk voor me heb en ver uit mijn "comfort zone" moet. Voor mijn boek zou het beter zijn als er mensen hun vakkennis willen delen. Maar natuurlijk ga ik eerst de rest afmaken. Ik vroeg me gewoon af hoe zo een medewerking eruit zou kunnen zien. Ik ben al heel lang over dit thema aan het denken en ik weet dat ik onderscheidend ben en voor veel mensen een verschil kan betekenen. Dit ondervindt ik al jaren in mijn praktijk. Er is natuurlijk al veel over geschreven maar er waren nog nooit zo veel mensen met deze vorm van aspecifieke pijn. Bedankt voor het meedenken en voor je tips