Is dit genoeg?

Lid sinds

2 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Is dit genoeg?

Ik heb onlangs een verhaal geschreven voor leeftijdscategorie 7+. Vooral kinderen van 7, 8 en 9 jaar zullen geboeid zijn door het verhaal. Mijn kids en man moedigen mij aan om het manuscript op te sturen naar een uitgeverij. Het is al met succes proef gelezen in enkele klassen van de lagere school. Voor mij is er toch enige twijfel...Mijn vraag is vooral: is het verhaal lang genoeg. Momenteel staat de teller op ca 5.500 woorden. Het verhaal bestaat uit 5 hoofdstukken. Iemand ervaring?

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Margo82, 5500 woorden is een verhaal - een verhaal maakt nog geen boek/bundel. Ga uit van 150 a 200 woorden op een pagina bij een kinderboek. Tip: je kunt ook een fragment plaatsen op 'proeflezen'.

Lid sinds

11 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
  • Pluslid
  • Moderator
Kijk eens naar vergelijkbare boeken in bieb of winkel, dan heb je een indicatie van het volume, en vergelijk het met je eigen manuscript. En maak inderdaad gebruik van de mogelijkheid om een (hoofd)stukje te laten proeflezen op het onderdeel Proeflezen, voordat je het manuscript naar een uitgeverij stuurt. Wellicht krijg je goede feedback.