Lid sinds

5 jaar 3 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Hoofdstukken

Haii. Naja ik heb een vraagje. Mijn corrector heeft me als een 'suggestie' of 'tip' gegeven om hoofdstukken te maken. Ik vond het prima. Maar ik had dus een vraag Moeten er bij elke hoofdstuk evenveel letters? Want bij mij komt het een beetje raar uit. Bij de ene hoofdstuk 1268 letters en bij de ander weer 2500. Maar dat vind ik ook het lastige, want bij elk hoofdstuk komt weer soort 'nieuw onderwerp' en elke onderwerp (bij mij) heeft soms een kort verhaal, maar soms ook lang. En nog een vraagje. Als je hoofdstukken doet, is het dan ook leuker om een titel bij te bedenken? Een titel waarvan je denkt: Hey dus in dit hoofdstuk zal het over dit gaan. :) ALvast bedankttt allemaal <333

Lid sinds

5 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoi Anatje, het aantal letters van een hoofdstuk is niet belangrijk en je mag.zelf weten of je de hoofdstukken een titel geeft. (Het ligt er ook aan om wat voor soort tekst het gaat).

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Haii. Naja ik heb een vraagje. Mijn corrector heeft me als een 'suggestie' of 'tip' gegeven om hoofdstukken te maken. Ik vond het prima. Maar ik had dus een vraag Moeten er bij elke hoofdstuk evenveel letters?
Neen, niets moet. Ik ken 'niemand' die - behalve jij nu - de letters telt per hoofdstuk. Ik ken wel iemand die het aantal woorden telt per hoofdstuk.
En nog een vraagje. Als je hoofdstukken doet, is het dan ook leuker om een titel bij te bedenken? Een titel waarvan je denkt: Hey dus in dit hoofdstuk zal het over dit gaan.
Ik vind dat heel leuk - en handig - zo kan ik hoofdstukken overslaan.

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoofdstukken zijn typisch tussen 1000 en 10000 woorden lang. Bij sommige schrijvers zijn ze meestal kort, bij sommige meestal lang, maar bij geen enkele schrijver die ik ken hebben ze allemaal dezelfde lengte. De meeste schrijvers nummeren hun hoofdstuk alleen maar, maar het is helemaal niet ongewoon om ze allemaal een eigen titel te geven. Kortom je kan dus doen wat je wil :) Zelf geef ik ze titels en mik ik op een 4000 woorden, maar in de praktijk schommelen ze tussen de 3000 en de 6000.

Lid sinds

12 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Hoofdstukken zijn een manier om teksten te structurerern, net als andere taalelementen, zoals alinea's. het aantal woorden is daarbij niet van belang. Of je de hoofdstukken een titel geeft? Soms wel; meestal volstaat nummering.