Problemen met historische informatie

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Problemen met historische informatie

Hallo, Ik zit met een vervelend probleem met een verhaallijn die ik wil uitwerken tot een verhaal. Het probleem is namelijk de historische correctheid. Het verhaal dat ik wil schrijven gaat over een arm Russisch meisje, geboren rond 1890 in het midden of oosten van Rusland. Het is de bedoeling dat haar moeder al snel na de geboorte overleden is, de vader is sowieso uit beeld en ze woont in een klein dorp waar de dorpsbewoners op haar letten en een beetje voor haar zorgen. Als ze oud genoeg is wil ik dat ze haar zogenaamde droom (reizen naar het welvarende Europa en uiteindelijk zelfs Amerika) zal nastreven. Hierbij moet ze natuurlijk lang door Rusland en andere landen reizen. Mijn probleem hiermee is echter dat ik bijna niks over het dagelijks leven van de arme mensen in Rusland kan vinden, zelfs niet in het Engels. Ook kan ik niks vinden over hoe het in die tijd was om te reizen en of een arm Russisch tienermeisje sowieso wel kon reizen naar Europa in haar eentje. Ik wil dit verhaal niet zomaar opgeven maar ik wil wel graag dat het historisch correct is. Het zijn zo veel kleine dingetjes die ik dan persé wil weten omdat ik dat belangrijk vind voor mijn verhaal maar niet kan vinden... Ik hoop dat iemand mij hiermee zou kunnen helpen.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Het verhaal dat ik wil schrijven gaat over een arm Russisch meisje, geboren rond 1890 in het midden of oosten van Rusland.
Maria Paulowna Romanova, grootvorstin van Rusland is geboren in 1890.
Ook kan ik niks vinden over hoe het in die tijd was om te reizen en of een arm Russisch tienermeisje sowieso wel kon reizen naar Europa in haar eentje.
Per trein is dan al mogelijk. Met een Russische auto vanaf ongeveer 1900. Voor een arm [tiener] meisje lijkt mij reizen met zigeuners de beste optie. Meereizen met circussen en kermissen. Helemaal in haar eentje zou mij - in die tijd - verbazen. Misschien nog wat aanknopingspunten. http://www.cmo.nl/pdf/smo/zigeuners.pdf

Lid sinds

8 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Liora04
Mijn probleem hiermee is echter dat ik bijna niks over het dagelijks leven van de arme mensen in Rusland kan vinden, zelfs niet in het Engels.
Onder anderen Tolstoj en Dostojevski schreven vele honderden pagina's over het dagelijkse leven in het Rusland van hun tijd. Lees een klassieker, bijvoorbeeld Anna Karenina of De broers Karamazov'.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De Russen in Nederland vormen een van de best geïntegreerde migrantengroepen; ze spreken over het algemeen goed Nederlands, zitten op Nederlandse universiteiten, werken vaak bij Nederlandse bedrijven of zijn getrouwd met een Nederlandse man. Google bijv.: 5 cijfers en feiten over de Wit-Russen in Nederland – Open Belarus.nl De schoonmoeder van mijn zus was Wit-Rus, dus ik heb wel ietsepietsie over haar verleden vernomen. Er zijn clubs. Persoonlijke contacten met nakomelingen in Nederland lijken mij een effectieve manier om dicht bij je onderwerp te komen. Sommigen hebben familiefoto's. Ik herinner mij een dorpsgezicht met een vrachtauto en een paard en wagen als tijdsbeeld. Foto's kunnen je ook geweldig helpen, ook al zijn ze wat recenter, zo hard veranderde het toen niet. Ik herinner me enkele films die ik van de kwaliteit Bergman vond. Museum Beeld en geluid zou ik proberen. Beeldmateriaal geeft je ongelooflijk veel mogelijke scenes. Veel succes!

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
De Russen in Nederland vormen een van de best geïntegreerde migrantengroepen; ze spreken over het algemeen goed Nederlands, zitten op Nederlandse universiteiten, werken vaak bij Nederlandse bedrijven of zijn getrouwd met een Nederlandse man.
Dat zijn dan de homo`s. Hoe zit het met de Russinnen, Peter?

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Yrret, scherp opgemerkt, het was een copy paste van Groene Amsterdammer witrussische immigranten van toen zijn in meerderheid vrouw

Lid sinds

3 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Bedankt voor de tips allemaal! Ik heb hier zeker iets aan. Ik denk dat ik vooral iets in het verhaal zal verwerken over de zigeuners. Mijn moeders kant van de familie stamt af van de zigeuners, dus het lijkt mij erg leuk om daar ook iets mee te doen in mijn verhaal. Ik zal met elke tip iets gaan doen, nogmaals bedankt allemaal!