Lid sinds

14 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor juli 2017?

1 juli 2017 - 11:33
De zomer is aangebroken, tijd voor nieuwe (of hernieuwde) schrijfdoelen. Houden jullie vakantie, of zijn de zomermaanden voor jullie juist hét moment om lekker veel te schrijven? Deel het hier! • Wat zijn jullie schrijfdoelen voor juli, evt. met het oog op je jaardoelen? • Rustig terugblikken op afgelopen maand kan hier. Veel succes en plezier weer allemaal!

Lid sinds

9 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
1 juli 2017 - 15:04
Ik wil weer verder met mijn eerste project. Daarbij wil ik niet alleen het verhaal schrijven, maar ook een overzicht maken van alle personages, gebeurtenissen en het plot. Tijdens de eerste keer heb ik dit ook gedaan, en over sommige zaken denk ik nu anders dan dat ik tijdens de eerste ronde deed. Een overzicht maken helpt mij bij het nemen van beslissingen. Verder, om het bovenstaande te ondersteunen, wil ik minstens twee hoofdstukken lezen in mijn schrijfboek van 'Outlining your novel'. Ik zeg bewust twee, want als ik zeg dat ik het hele boek wil uitlezen lukt me dat niet. Het kleiner maken van het doel maakt het me misschien gemakkelijker om uiteindelijk het hele boek te lezen. Daarbij wil ik ook de groep van cursisten, waarmee ik de afgelopen tijd samen twee cursussen heb gedaan, helpen structureren. Dus het opstellen van een lijst met data waarop we kunnen samenkomen, het structureren van wat we kunnen doen en dat soort dingen. Ik heb in de afgelopen tijd veel van hen geleerd en ik zou het jammer vinden als het contact verloren gaat.

Lid sinds

7 jaar 10 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 juli 2017 - 12:38
Mijn eerste doel is de schrijfcursus afronden. Verder met mijn boek. Wat betreft de weekopdrachten een stapje terug doen. De schrijfdwang reguleren door het thema van de weekopdracht te gebruiken voor freewriting, opdat ik mijn comfortzone achter me kan laten. En binnen dit alles goed naar mijn lijf luisteren, niets moet, alles mag. Hopelijk bezorgt een soepele houding mij mijn zo broodnodige behoefte aan een soepele schtijfgeest. Allen veel succes de komende schrijfmaand. Groet Connie

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
2 juli 2017 - 18:23
Deze maand wil ik mijn bundel afronden, zodat ik hem, mocht het gevraagd worden in zijn geheel kan opsturen naar een uitgever, mocht daarom gevraagd worden. Nog steeds geen antwoord van een uitgever. Ondertussen ben ik weer schrijfcoach, en start de tweede juryronde. Daar ga ik me op storten. Misschien doe ik nog aan een wedstrijd mee, maar ik beleef veel plezier aan mijn schrijfcursus en ik ga een methode aanleren voor het schrijven van gedichten. Nu schrijf ik mijn beste gedichten in een bepaalde stemming. Ik wil daar minder afhankelijk van worden. Een essay wacht nog op herschrijven. Dit wil ik ook deze maand afronden.

Lid sinds

7 jaar 9 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
6 juli 2017 - 10:21
In juli wil ik vooral veel research doen voor mijn boek; boeken en artikelen lezen, de stapels informatie die ik over het onderwerp verzameld heb doornemen en selecteren wat voor mij bruikbaar is. Verder wil ik de structuur van mijn boek verfijnen en een schatting maken van het aantal woorden zodat ik weet hoe lang/kort ik per onderwerp kan schrijven en zodat de verhoudingen gaan kloppen. Ik ga ook op zoek naar twee inhoudelijke proeflezers, wat ik best spannend vind om te vragen, omdat ik van plan ben vrij drukbezette mensen te vragen. Ik hoop deze maand ook definitief het contract met de uitgeverij te ondertekenen. Op het gebied van fictie doe ik een stapje terug om tijd te maken voor mijn boek, maar ik wil wel de wekelijkse schrijfopdrachten blijven doen en aan een schrijfwedstrijd meedoen. Genoeg doelen dus. Eind juli ga ik een weekend op schrijfretraite, daar kijk ik wel naar uit.

Lid sinds

7 jaar 2 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 juli 2017 - 20:15
In juli wil ik zo min mogelijk met mijn verhaal bezig zijn. Alleen het stukje dat op proeflezen staat herschrijven en verder wachten op het commentaar van proeflezers. Ik heb enorm veel zin om mijn verhaal te gaan verbeteren, maar om dat effectief te doen, moet ik toch echt eerst een tijdje afstand nemen. Op de een of andere manier is dat moeilijker dan het lijkt. Ik heb wel wat nieuwe ideeën voor een ander verhaal. Ik hoop die ideeën deze maand verder uit te werken. Ik hou het dus lekker rustig deze maand.

Lid sinds

7 jaar 5 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
9 juli 2017 - 22:33
Structuur aanbrengen in mijn schrijfwerk. Opzet van mijn verhaal uitbreiden zodat er ook daar een overzichtelijk geheel ontstaat. Herschrijven. Twee artikelen over schrijven 'schrijven'. Inlezen in mijn studie. Website aanpassen. Misschien nog meedoen aan een schrijfwedstrijd? euhm en misschien ergens een personale planner vandaan halen?

Lid sinds

17 jaar 11 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
13 juli 2017 - 8:36
Essay wordt besproken, het zal enige tijd duren voor ik bericht krijg ivm vakantie. Ondertussen met tweede juryrond bezig. Begonnen aan een kort verhaal, maar ik zoek nog naar een vorm. Mooi gedicht gelezen in Kluger Hans dat me bijzonder inspireert, wat vorm en inhoud betreft.