Je schrijfdoelen voor mei 2017?

Lid sinds

11 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor mei 2017?

Nieuwe maand, nieuwe kansen ... Wat zijn jullie schrijfdoelen voor mei, evt. met het oog op je jaardoelen? Rustig terugblikken op afgelopen maand kan hier. Veel succes en plezier weer iedereen!

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze maand wil ik veel plots bedenken, nog meer lezen, jureren, mijn blog bijhouden, een artikel afschrijven en opsturen, een paar verhalen schrijven, misschien een paar gedichten, een schrijfdag bezoeken.

Lid sinds

8 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
In mei wil ik een zin schrijven. Een mooie zin. Een zin die uitblinkt door eenvoud, helder en strak. Of juist een barokke zin, die langs een overvloed aan bijzinnen vloeiend als een slang naar de voltooiing kronkelt. Een onthullende zin die meer zegt dan er staat. Een zin die zich vastbijt in de lezer, die een pad kerft door het geheugen, die woorden etst in de kronkelgangen van het brein. Een zin vol van geheimen die zich tussen de woorden door naar buiten woelen. Een zin die schettert en nagalmt in je schedel, of een zin die betoverend tokkelt en resoneert in je buik. Een lange zin, een tang, omklemde woorden die meanderen naar de val, het lang verwachte eind als een verlossing, en de schoonheid die beklijft als het eindelijk gedaan is. Zo een zin wil ik schrijven in mei.

Lid sinds

6 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Ik wil deze maand mij richten op het gewoonweg neerpennen van verschillende zinnen, voor mijn nieuw project. Ik heb naar mijn idee genoeg research gedaan om daadwerkelijk meters te maken. Dus voor mij geld: AICAW (Ass in Chair and Write) :P Veel succes met jullie doelstellingen!

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Nieuw doel: mijn essay herschrijven. Het begin staat, blijkt uit feedback van een redacteur. Nu goed nadenken over wat de kern is die ik wil behouden.

Lid sinds

4 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- Verder schrijven aan mijn boek - Aan een schrijfwedstrijd meedoen - Beginnen aan de schrijfopleiding van de Schrijversacademie - Een tweede stuk op proeflezen plaatsen

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Essay herschreven, even laten liggen. Jureren is zeer afwisselende verhalen mogen lezen. Veel aan het lezen. Overleggen over verhaalideeën. Twee verhalen ingezonden.

Lid sinds

10 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
We zijn al voorbij halfweg, maar toch nog even mijn schrijfdoelen. - Verder zoeken naar de juiste toon en artikelen voor mijn blog. - Een eerste aanzet geven aan mijn nieuwe fantasyverhaal - Drie korte verhalen schrijven - Aan een schrijfwedstrijd deelnemen Waarschijnlijk weer veel te veel doelen om waar te maken.

Lid sinds

4 jaar 10 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn voornemen om meer tijd aan mijn boek te besteden komt nog niet echt uit de verf. Daarbij lukt het me niet om de weekopdrachten over te slaan (om eerdergenoemde reeen), maar het ook heel leerzaam en leuk. Voorts nu mijn derde les cursus autobiografisch schrijven proberen te voltooien. Gezondheidsproblemen staan het 'schrijven wanneer ik wil' in de weg. Volgende maand beter! Connie

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Jammer, ccscharl dat gezondheid je schrijven in de weg staat. Het kan helpen om die blokkade weg te nemen door eerst een paar blaadjes over je gezondheid en hoe je je daarbij voelt en denkt vrijuit te schrijven en daarna aan je schrijfwerk, maar ik weet niet of je bedoelt dat alles veel tijd en energie kost. Overigens reken ik werken aan een cursus ook tot schrijven. Haha, Dave, herkenbaar. Ik wilde veel plots bedenken, maar andere dingen komen er tussendoor waardoor ik uiteindelijk deze maand meer met mijn bundel, blog en jurywerk bezig was. Oh ja, en lezen.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De maand is alweer bijna om, maar ik had mezelf ruwweg een maand geleden wel wat schrijfdoelen gesteld... De belangrijkste was meteen vrij ambitieus: vier hoofdstukken van mijn boek herschrijven. Inmiddels heb ik er drie! Nummer vier gaat niet meer lukken, deels vanwege een ander schrijfdoel (eindelijk weer eens een kort verhaal schrijven, en het lijkt er zelfs op dat het op tijd af komt) en deels omdat het hoofdstuk nog wat ingewikkelde puzzels bleek te hebben die ik eerst moest oplossen. Verder was dit mijn eerste volle maand aan de Schrijversacademie, dus daar heb ik ook heel wat voor geschreven... Productieve maand zo, als ik erop terugkijk. Nu nog even dat korte verhaal afmaken, en me ook snel over wat redactiewerk buigen dat alweer een paar dagen in mijn mailbox ligt. En als het even kan in de komende dagen ook dat boek weer oppakken om het momentum terug te vinden.

Lid sinds

14 jaar 11 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Goed gedaan, Marquise. Ik ben bezig met een schrijfcursus zonder dwingend tempo. Op dit moment is er vooral reflectie in plaats van schrijftraining. Ik voel me door je geïnspireerd om weer een les te doen.

Lid sinds

4 jaar 2 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk, Odile! Ja, soms verlang ik weleens naar wat minder dan wekelijkse deadlines, maar vind het ook wel fijn om nu een tijdje gedwongen te zijn steeds weer iets af te krijgen (al zijn het dan losse scènetjes).