In de bieb

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker

In de bieb

Ooit was mijn (pod) non-fictie boek in de bieb terechtgekomen. De recensie vond ik niet helemaal leuk, maar goed. Er werd bijvoorbeeld gezegd dat het laatste hoofdstuk pas echt interessant was (ik zal hier maar niet in details treden). Dat zal erbij horen, dacht ik toen. Wil dit boek eigenlijk nog gaan herschrijven en opnieuw gaan aanbieden, maar na zo'n slechte ervaring sta ik niet echt te trappelen. En het kost ook gewoon geld verder, om nieuwe boeken te laten drukken en te verzenden - verzending is heus niet gratis - je moet er dus wel iets voor over hebben (en een zak met geld achter de hand). Raar dat het dan toch in de bieb kwam (foutje?). Door die recensie is er, denk ik, ook niet zoveel ingekocht. Onlangs heb ik mijn andere (fictie) boek toch aan durven bieden. Want wie niet waagt... en misschien tref je wel iemand die de pet goed heeft staan die dag. Overal rekening mee gehouden, zoals een aantrekkelijke omslag die een glimp van de binnenkant geeft, prikkelende flaptekst, goed nagekeken, herschreven en gecorrigeerd. Alles erop en eraan zoals barcode, ISBN, CB, boekhandelskorting v. 35%. Ook alvast leuke reacties gehad van anderen die het boek willen hebben, gekocht hebben. Vol goede moed heb ik dus af zitten wachten. Maar helaas... kreeg ze na tien dagen retour. Reden: niet geselecteerd. Niet een reden aangeven als niet commercieel genoeg of te kleine doelgroep (dan was het voor mijn gevoel minder zuur geweest). Op mijn vraag waarom kreeg ik als antwoord dat er jaarlijks 30.000 nieuwe titels bijkomen en dat daaruit een keuze uit 15.000 gemaakt wordt. Ik zie het voor me: een stapel geselecteerde titels en een niet geselecteerde. Kan me voorstellen dat als je jaarlijks zoveel boeken ontvangt, dat het een hele klus is. Dat het tijd kost, en dat er veel moet gebeuren in korte tijd. En, natuurlijk gaan dan de boeken die regulier uitgegeven zijn voor. Denk ik. Nu kan ik wel vanalles in gaan vullen om te raden waar het aan ligt. Een niet geselecteerd boek hoeft toch niet perse een slecht boek te zijn!? Is het niet zo zwart-wit? Hoeveel waarde kan en mag je hieraan hechten?

Lid sinds

10 jaar 6 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Geen waarde. Hecht alleen waarde aan oordelen waar feedback bij gegeven wordt. Deze afwijzing kan op talloze gronden berust hebben , en je hebt geen enkele indicatie wat de werkelijke reden was . Dus ik zou het altijd afraden om er lessen uit proberen te destilleren.

Lid sinds

5 jaar 4 maanden

Rol

  • Gewone gebruiker
Je hebt vast wel eens van Harry Potter gehoord. Ja toch? Wist je dat er meerdere uitgevers Harry Potter hebben afgewezen voordat het uiteindelijk gepubliceerd werd en een bestseller? Geef de moed niet op. Je zult vast een uitgever vinden die de waarde ziet in je boek die het verdient.