Lid sinds

13 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker

Je schrijfdoelen voor april 2017

't Is weer zover: Wat zijn jullie schrijfdoelen voor april, evt. met het oog op je jaardoelen? Rustig terugblikken op afgelopen maand kan hier. Veel succes!

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen tekenen zich nu duidelijker af: - stapje terug doen in mijn enthousiasme om mee te doen aan de weekopdracht - wel wekelijks volgen en lezen met eventueel enkele reacties - resultaat afwachten 1e les cursus autobiografisch schrijven - met de tips uit het boek "je levensverhaal schrijven..." van Brenda van Es gaan werken - een eerste belangrijk (hoofd) stuk van mijn boek naar redelijke tevredenheid kunnen schrijven In april gestructureerd doorgaan met mijn boek De weekopdrachten gebundeld aanbieden bij Pro Book Wil ik Rose van Rosita Steenbeek lezen Als ik mijn huiswerk terugkrijg daar veel aandacht aan besteden Ik heb er zin in! :) groet, Connie

Lid sinds

8 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Mijn schrijfdoelen zijn ongeveer gelijk aan vorige maand. - Zoveel mogelijk schrijven aan mijn tweede boek. - Daarnaast ben ik ook bezig om meer volgers voor mijn website te verzamelen.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
- Wekelijkse schrijfopdracht maken - Naar een schrijfretraite volgende week en daar meer helderheid krijgen over hoe ik mijn boek wil gaan opzetten - Drie hoofdstukken van de cursus creatief schrijven maken

Lid sinds

6 jaar 1 maand

Rol

 • Gewone gebruiker
Hallo, ik ben nieuw hier. In februari besloot ik na een bezoek aan mijn oude tante dat het nu echt tijd wordt om haar levensverhaal op papier te gaan zetten. Dat plan had ik zes jaar geleden al opgevat, maar door allerlei omstandigheden verdween het naar de achtergrond. Ik had het eigenlijk al opgegeven. Bij mijn laatste bezoek verteld mijn tante echter weer zo enthousiast allerlei details, dat ik nu zeker weet: dit verhaal moet worden doorverteld, voordat het te laat is. Meteen nadat ik thuiskwam van mijn bezoek, heb ik het eerste hoofdstuk en de structuur geschreven, en wat eerste, summiere research gedaan. Voor maart had ik geen illusies: dat is bij mij altijd een vreselijk drukke maand, vol verjaardagen, drukte op het werk en andere zaken die het schrijven niet bevorderen. Mijn doelen voor april zijn: - weer op bezoek gaan bij mijn tante (eind deze maand; ze woont ver weg) en haar vragen naar details, namen, contactgegevens, enzovoort; - een begin maken met serieuze research, door in ieder geval één afspraak te maken voor een interview. Ik leg de lat niet te hoog voor mezelf, omdat ik ook een fulltime baan en een druk gezin heb. Wat dat betreft helpt het dat het plan al zo lang bestaat - die paar jaar extra kunnen er nog wel bij. Het meest dringende element in mijn schrijfproces is dat ik alle belangrijke informatie moet zien te vergaren voordat de direct betrokkenen zijn overleden. En nee, het is geen verhaal over de Tweede Wereldoorlog. ;-) Deze website stimuleert in ieder geval om mijn plan echt door te zetten. I'll keep you posted!

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Succes met jouw project, Nescia. Tijd vrijmaken (en dan ook echt effectief research doen, lijkt mij een prioriteit. Deze maand zal in het teken staan van jureren en lezen. Als ik er tijd voor vind zal ik nog een cursusles doen of iets schrijven.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Deze maand staat voor mij voor het schrijven. Ik heb veel research gedaan, veel dingen bedacht en op papier gezet en ik vind dat het nu tijd is om aan ruw materiaal te komen. Oftewel, gewoon schrijven met de personages die ik bedacht heb en dus werken aan het verhaal. Ik merk namelijk dat ik rondom het verzinnen van mijn wereld een beetje vasthang. Ik weet niet precies wat ze (mijn personages) gaan tegenkomen en bij mijn vorig project was het zo dat het een proces werd van verzinnen, schrijven, ergens tegenaan lopen, verzinnen, schrijven enz. Hopelijk is dat nu ook zo. @ccscharf: Hoe was het resultaat van de les autobiografisch schrijven? @Iessie: veel succes met je tweede boek :) @Dreaming (voor als je terug bent): Hoe ging het met je schrijfretraite? @Nescia: Zoiets meemaken, iemand kunnen volgen research doen naar een interessant persoonlijk verhaal, dat lijkt me echt heel mooi! Het lijkt me daarnaast ook heel moeilijk, dus knap dat je het op je wilt nemen. Veel succes ermee, ik ben benieuwd! @Schrijfcoach Odile: Succes met jureren.

Lid sinds

6 jaar 8 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@akaatje, dank voor je interesse. De eerste les leverde positieve feedback. Ik vind de opdrachten heel leerzaam. Maart en april waren maanden met bijzondere ervaringen: Ode voor onze boekwinkel geschreven voor een wedstrijd, niet genomineerd (natuurlijk), maar in de winkel voor meer dan 80 personen de ode mogen voordragen :) Mijn eerste serie weekopdrachten via POD laten drukken, met ( onverwachte) heel positieve reacties. Nu serieus verder met mijn boek, met behulp van o.a. de schrijfcursus. Iedereen veel succes met de voornemens, Groet, Connie

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Leuk, dat mogen voordragen van jouw ode aan zoveel mensen, ccscharl. Deze maand heb ik inderdaad gejureerd. Mijn hoofd voelde een paar weken wat brak aan maar daarna kon ik weer helder denken en ging het lezen ook veel sneller en beter. Ik heb een begin gemaakt aan een nieuw verhaal, twee gedichten opgestuurd. Nu denk ik na of een verhaal wel past bij het thema. Per abuis had ik een ander thema in mijn hoofd. Onvoorziene fouten. Misschien toch een nieuw verhaal schrijven (wel zin in) of toch een ander opsturen, eventueel herschrijven. Gauw de knoop doorhakken. Wel al een vaag idee voor een nieuw te schrijven verhaal. Nu nog een plot.

Lid sinds

10 jaar 5 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
De eerste twaalf delen van mijn levensverhaal voltooien. Essays schrijven, onder meer: De fysiologie van gedachten, gedachten hebben massa, kosten energie, en kunnen slechts bestaan bij de gratie van een biologische motivatie. Darwin vergat het geheugen, de evolutie leunt niet alleen op het succes van toevallige variaties. Zwartkijken, bouwen aan de toekomst ten zuiden van de Sahara. Illusies omtrent het heelal, sinds Michelson en Morley in 1887 de etherwind probeerden te meten, Max P. in 1900 zijn bevindingen publiceerde, en Albert E. in 1905 zijn eerste theorie wereldkundig maakte, is het klassieke beeld van een mechanisch heelal achterhaald. Doorheen de twintigste eeuw is onomstotelijk gebleken dat de astrologische werkelijkheid niet strookt met het beeld van een driedimensionale ruimte die zich in zijn geheel voortbeweegt langs een vierde as: de tijd. Het heelal presenteren als een uitdijende bol is daarom gewauwel van populisten. Drie suikerzoete romans schrijven: Zwoel in je smoel, Boekje voor het bloeden, en Nooit meer neuken. Tot slot in verloren uurtjes nog even een gedichtenbundel schrijven. Krijs maar, ik luister toch niet, voorleesgedichten voor aan het kraambed, en bij de wieg.

Lid sinds

6 jaar 7 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Akaatje: de schrijfretraite was geweldig! Me helemaal op het schrijven kunnen focussen, nuttige opdrachten en feedback gekregen en ook weer vertrouwen dat het best wel eens zou kunnen lukken om mijn boek af te schrijven en uit te geven. Ik ben echt heel blij dat ik dit gedaan heb, zeker voor herhaling vatbaar. @Uruguru: je wilt in 1 maand 4 essays, 1 gedichtenbundel en 3 romans schrijven? Hoe doe je dat? Mijn doelen zijn deze maand behaald. En zelfs een doel dat ik al een aantal maanden had maar steeds niet aandurfde: een stuk plaatsen op proeflezen. :)

Lid sinds

16 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
Uruguru heeft gevoel voor humor, deze topic is echter geen podium voor spitsvondigen, maar een nuttig hulpmiddel om koers te bepalen. Fijn, Dreaming dat de schrijfretraite je beviel. Zoiets is een geweldige stimulans. Deze maand eindelijk allerlei boeken uitgelezen, fijn gejureerd en gedichten beoordeeld. Het jureren gaat komende maand door. Ik ga nog even de laatste dag een les van mijn cursus maken en inzenden.

Lid sinds

8 jaar 9 maanden

Rol

 • Gewone gebruiker
@Dreaming, fijn dat de schrijfretraite zo fijn was. Zoiets is inderdaad een mooie stimulans, zoals Odile zegt. Van mijn doelen is niet veel terecht gekomen in de afgelopen maand. Familie zaken, zoals het overlijden van onze grootmoeder en de zaken eromheen, heeft veel tijd in beslag genomen. Daarbij kwam ook het gewone werk, een bruiloft van een vriendin en... een welkom nieuw begin dat op dit moment nog groeit. Ik ben in verwachting en in november ben ik uitgerekend. :) Zo ziet men dat de dood en het leven dicht bij elkaar liggen. Door alle zaken heb ik niet veel tijd kunnen besteden aan mijn nieuw project. Mijn gevoel voor het schrijven kreeg ook nog een knauw doordat ik een reactie terug heb gekregen van een uitgever over mijn eerste project. Een afwijzing... Ik heb nog enkele zaken lopen bij andere uitgevers, dus echt erg is het op dit moment niet. Maar zoiets doet toch altijd een beetje zeer. Mijn doelen neem ik gewoon mee naar de komende maand, dan hoop ik dat ik er meer en beter aan kan werken.